Bernie Ecclestone je dal prav Maxu Mosleyju. Foto: EPA
Bernie Ecclestone je dal prav Maxu Mosleyju. Foto: EPA

Fia ugotavlja, da so ukrepi zaradi trenutne gospodarske krize nujni, saj ne želi, da bi katero od 10 moštev zapustilo dirkalni cirkus. Moštva bodo motorje lahko izdelovala sama ali pa bodo uporabljala motorje dobavitelja, ki bo izdelal natančen model standardiziranega motorja. Ta naj bi ekipe stal manj kot pet milijonov evrov na sezono.

Idejo o uvedbi enotnega motorja je že prejšnji mesec predstavil predsednik Fie Max Mosley, ki se bo prihodnji teden v Ženevi sestal z združenjem moštev. Manjše ekipe so namero že pozdravile, tudi Bernie Ecclestone pa se zaveda, da je nujna.

Kanada ne bo nadomestila Francije
Ecclestone je zavrnil namigovanja, da naj bi po izločitvi Magny Coursa kot prireditelja dirk za svetovno prvenstvo znova vskočil Montreal, ki je odpadel že en teden prej. "Moštva so želela 17 dirk in to so tudi dobila," je pojasnil Ecclestone in dodal, da bo prišlo le do nekaterih sprememb datumov, s čimer bi zapolnili tritedenski premor, ki je nastal po umiku Magny Coursa, kjer bi se morali dirkači pomeriti 28. junija.

M. R.