Slovenci so zdaj veliki favoriti turnirja v Ljubljani, saj v Tivoliju ne bo niti Avstrije niti Francije. Foto: Drago Cvetanovič/HZS
Slovenci so zdaj veliki favoriti turnirja v Ljubljani, saj v Tivoliju ne bo niti Avstrije niti Francije. Foto: Drago Cvetanovič/HZS

Svetovno prvenstvo bo potekalo med 13. in 29. majem. Francija bo (namesto Rusije) igrala v predtekmovalni skupini A v Helsinkih, Avstrija (namesto Belorusije) v skupini B v Tampereju.
V skupini A so še Kanada, Nemčija, Švica, Slovaška, Danska, Kazahstan in Italija, v skupini B pa Finska, ZDA, Švedska, Češka, Latvija, Norveška in Velika Britanija.

Iz elite bo izpadla zadnjeuvrščena reprezentanca iz vsake skupine.

Sprememba bo imela posledice tudi za svetovno drugoligaško prvenstvo (divizija I, skupina A), ki ga bo na začetku maja gostila Ljubljana, saj bi ti ekipi morali nastopati na tem tekmovanju. Po novem se bo Sloveniji, Južni Koreji, Madžarski in Romuniji pridružila Litva.

Litva bi morala po prvotnem načrtu igrati v Katovicah v skupini B divizije I. Na tem turnirju bodo zdaj nastopale le Poljska, Japonska, Estonija, Ukrajina in Srbija.

Prvi dve ekipi bosta napredovali na SP elite naslednje leto, zadnja bo izpadla v nižjo skupino.
Hokejska zveza Slovenije je že začela prodajati vstopnice, prav dvoboja z Avstrijo in Francijo pa sta veljala za najmikavnejša na tekmovanju. Zdaj bodo morali na novo sestaviti tudi urnik tekmovanja, SP v dvorani Tivoli bo sicer potekal med 2. in 8. majem.