Akcija, iz katere je Rok Kapel povedel Olimpijo v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Akcija, iz katere je Rok Kapel povedel Olimpijo v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Povratna tekma bo 8. februarja v Ljubljani. V polfinalu so najprej načrtovali, da bo odločala serija na dve zmagi, a zaradi covida-19 in posledično zgoščenega urnika niso našli nadomestnih terminov.

Kapel pospravil odbiti plošček v mrežo
V dinamičnem obračunu so imeli favorizirani Ljubljančani več od igre. Prvič so jeseniškega vratarja premagali v 13. minuti, ko je odbiti plošček prišel do Kapla. 23-letnemu napadalcu ni bilo težko končati akcije, ki jo je z lepo podajo začel Blaž Tomaževič, streljal pa Miha Štebih. Dve lepi priložnosti so ob igralcu več na igrišču imeli tudi gostitelji. Nejc Brus je zadel okvir vrat, vratarja Paava Hölsäja pa ni mogel premagati niti Eric Pance.

Huda poškodba branilca Urukala
Če so bili Jeseničani v prvi tretjini v podrejenem položaju, so na začetku druge tretjine vzpostavili ravnotežje. Kot da bi jih razjezila poškodba Žige Urukala, ki so ga z nosili odpeljali z igrišča. V tem delu so bili varovanci Nika Zupančiča vsaj tako nevarni kot tekmeci. Sašo Rajsar, Eric Pance, Erik Svetina in David Planko bi lahko izenačili, na drugi strani je najlepšo priložnost zamudil Čimžar.

Čimžar in Zajc potrdila zmago zmajev
Na začetku zadnjega dela so imeli gostitelji skoraj dobre tri minute igralca več na ledu, nizali so nevarne akcije, a gola niso dosegli. V 48. minuti je vodstvo zmajev povečal Tadej Čimžar, ki je zbezal plošček v gneči pred jeseniškim golom in ga pospravil v mrežo. Sodniki so gol priznali po ogledu videoposnetka. Železarji niso bili šokirani. Takoj zatem je Finec Eetu Elo zadel vratnico. Končni izid je v 57. minuti po protinapadu postavil Miha Zajc.

Razmerje v strelih na gol je bilo 34:24 v korist Olimpije.

Šivic: Zmaga nad Jesenicami nikoli ni lahka

DRŽAVNO PRVENSTVO, polfinale, prvi tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
750; Kapel 13., Čimžar 48., Zajc 57.
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, SŽ Olimpija 12.

Povratna tekma bo 8. februarja.


Sreda ob 18.00:
TRIGLAV – SLAVIJA JUNIOR

Povratna tekma bo v soboto.

V polfinalu šteje skupni izid obeh tekem.

Kapel popeljal Olimpijo v vodstvo
Sodniki po ogledu videoposnetka priznali gol Čimžarja
Zajc postavil piko na i