Guillaume Leclerc (levo) je dosegel dva zadetka. Zmaji so zelo resno vzeli tekmo, pristop je bil pravi in dvoma o ozmagovalcu ni bilo. Foto: SŽ Olimpija
Guillaume Leclerc (levo) je dosegel dva zadetka. Zmaji so zelo resno vzeli tekmo, pristop je bil pravi in dvoma o ozmagovalcu ni bilo. Foto: SŽ Olimpija

Na domači sceni zmaji lovijo dvojno krono, saj so septembra na Bledu v finalu Pokala Slovenije premagali Jeseničane s 3:1. Kranjčani pa so se prvič uvrstili v finale in že presegli pričakovanja.

Crnovič hitro pokvaril načrte Kranjčanov
Zmaji so povedli že po dveh minutah igre. Miha Zajc je najprej streljal, Kranjčani so njegov strel blokirali, a se je na njihovo žalost plošček odbil do Aljoše Crnoviča, ki je bil natančen. Zmaji so pritiskali, a jim v prvi tretjini ni uspelo več zatresti nasprotne mreže. Povišanje vodstva v prvi tretjini je preprečil tudi razpoloženi kranjski vratar Tomaž Trelc.

Olimpija blestela v drugi tretjini
V 23. minuti so zmaji premoč (igralec več) kronali z golom v protinapadu. Anže Ropret je streljal "iz prve", a mu ni uspelo zadeti, do odbitka pa je prišel Guillaume Leclerc, ki ni imel težkega dela, Trelca je matiral s strelom v desni kot. Minuto pozneje se je Leclerc znašel v vlogi podajalca, Tadej Čimžar pa je povišal vodstvo zeleno-belih s strelom pod prečko. Sebastien Piche je v 28. minuti streljal od daleč in zadel za 0:4.

Leclerc v 35. minuti in Piche v 47. minuti sta se še drugič vpisala med strelce za vodstvo Olimpije z 0:6. Jaka Sodja je v 50. minuti prelisičil obrambo Triglava in zadel za končnih 0:7.

Vrhunec DP-ja že pred dvema mesecema
Za ljubitelje hokeja, ki v Sloveniji prisegajo na večne derbije in obračune med zmaji in železarji, je bil vrhunec dogajanja že pred dvema mesecema. V polfinalu sta se pomerila najmočnejša slovenska kluba. Ljubljančani so v seštevku dveh tekem odpravili Jeseničane z 8:0. V Podmežakli je bilo 3:0, 8. februarja v Tivoliju pa kar 5:0.

Že po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP-ju je bilo jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega obračuna v velikem finalu. Po rednem delu so hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic, ki so v tej sezoni branili naslov, zasedli prvo mesto.

SŽ Olimpija, ki je v rednem delu nastopala večinoma s pomlajeno zasedbo (le na obeh derbijih z Jeseničani s prvo ekipo), pa je bila šele četrta in tako sta se tekmeca znašla v paru že v polfinalu.

Takšen razplet pa je ponudil redko priložnost enemu od preostalih klubov v Sloveniji, da pride do velikega finala. Izkoristili so jo Kranjčani, v polfinalu so premagali Slavijo Junior z 2:1. V tem drugem polfinalnem paru je tako odločala le ena tekma. Kranjčani so dosegli največji klubski uspeh do zdaj na domači sceni.

FINALE, Prva tekma:
TRIGLAV – SŽ OLIMPIJA
0:7 (0:1, 0:4, 0:2)
450; Crnovič 2., Leclerc 23., 35., Čimžar 24., Piche 28., 47., Sodja 50.


Druga tekma, torek ob 18.00:
SŽ OLIMPIJA – TRIGLAV

Igrajo na dve zmagi. Morebitna tretja tekma bo 7. aprila v Kranju.