Gregor Koblar je dosegel drugi zadetek za rise. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Koblar je dosegel drugi zadetek za rise. Foto: www.alesfevzer.com

Pred dvema dnevoma so risi na pripravah, ki so jih na Bledu začeli prejšnji teden, odigrali prvo prijateljsko tekmo. V Szekesfeharvarju so premagali Madžarsko s 3:0.

Prvi tekmec na dveh dvobojih v dveh dneh na Slovaškem je bila Japonska. Po vodstvu Japoncev sta Tadej Čimžar v 15. minuti in Gregor Koblar tri minute zatem poskrbela za vodstvo z 2:1. Matic Podlipnik je v 24. minuti povišal na 3:1, a so Japonci do konca druge tretjine izenačili. Zadela sta Juširo Hirano in Šigeki Hitosato. Zmagoviti zadetek je v 63. minuti dosegel Kosuke Otsu.

V petek bo ob 19.00 na istem prizorišču še tekma Slovenija – Romunija. Ta je tudi eden od slovenskih tekmecev na bližnjem SP-ju v Ljubljani, ki se bo začel 3. maja.

Prihodnji teden bodo Kopitarjevi izbranci igrali še zadnji prijateljski tekmi. Prva bo v gosteh z Italijo v Tablji 28. aprila, zadnji test pred SP-jem pa bo doma na Bledu 30. aprila, ko bo tekmec Francija.

Selektor Kopitar je na prve tri tekme ta teden povabil vratarje Žana Usa, Matijo Pintariča in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnoviča, Jana Čosiča, Blaža Gregorca, Mitjo Robarja, Aleksandra Magovca, Miho Štebiha, Klemna Pretnarja in Matica Podlipnika ter napadalce Roka Kapla, Jako Sodjo, Jako Šturma, Tadeja Čimžarja, Luko Mavra, Žigo Panceta, Gregorja Koblarja, Nika Simšiča, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Kopitar ni bil razočaran po porazu proti Japoncem

Pripravljalne tekme, Hamuliakovo:
JAPONSKA - SLOVENIJA
* 4:3 (1:2, 2:1, 0:0)
Čimžar 15., Koblar 18., Podlipnik 24.; Minošima 12., Hirano 24., Hitosato 28., Otsu 63.
* - v podaljšku

Petek ob 19.00, Hamuliakovo:
ROMUNIJA - SLOVENIJA

Četrtek, 28. aprila, Pontebba/Tablja:
ITALIJA - SLOVENIJA

Sobota, 30. aprila, Bled:
SLOVENIJA - FRANCIJA