Maris Bičevskis in Alexandre Lavoie sta zelo dobro sodelovala v prvem napadu, ki je dosegel dva zadetka. Foto: HK Olimpija
Maris Bičevskis in Alexandre Lavoie sta zelo dobro sodelovala v prvem napadu, ki je dosegel dva zadetka. Foto: HK Olimpija

V lanski sezoni je bil Vorarlberg edina ekipa, ki ni dopustila niti točke Olimpiji. Porazi z 1:7, 2:6, 2:5 in 1:4 so bili ključni, da se zmajem ni uspelo prebiti v četrtfinale, saj so te točke manjkale v boju za prednost domačega ledu v kvalifikacijah proti Pustertalu.

Nekdanji odlični napadalec Dylan Stanley se je lani dokazal na klopi Vorarlberga. V petek je izgubil s 5:6 po podaljšku proti Salzburgu, potem ko je še deset minut pred koncem rednega dela vodil s 5:3.

Lavoie v prečko, Mašič v polno
Ljubljančani so zelo odločno odprli tekmo. Že v 3. minuti je Alexandre Lavoie po protinapadu sam zadrsal pred vratarja Alexa Caffija in z bekhendom zadel prečko. V 8. minuti se je plošček po podaji Nika Simšiča v zraku odbil in spremenil smer, Bine Mašič pa je z močnim strelom z leve strani zatresel mrežo.

Vztrajni Mehle hitro povišal na 0:2
Le 43 sekund zatem je Žiga Mehle vztrajno poskušal pospraviti plošček v mrežo z leve strani. Caffi je dva njegova poskusa odbila, v tretje pa je mladi napadalec potisnil plošček čez golovo črto. Glavna sodnika Ladislav Smetana in Christoph Sternat sta si ogledala posnetek in ugotovila sta, da je bil plošček s celotnim obsegom čez golovo črto.

Lukaš Horak, ki je najzaslužnejši za odličen start zmajev, je praznoval 31. rojstni dan. Foto: www.alesfevzer.com
Lukaš Horak, ki je najzaslužnejši za odličen start zmajev, je praznoval 31. rojstni dan. Foto: www.alesfevzer.com

Erne vlil nekaj upanja Vorarlbergu
Po četrt ure igre je Maris Bičevskis po podaji Roberta Saboliča povišal na 0:3. Gostitelji so delovali kot razbita vojska, Julian Metzler je bil izključen zaradi udarca s palico, a zmaji niso uspeli še povišati vodstva. Dve minuti pred koncem prve tretjine je Luca Erne izkoristil zmedo v obrambi Olimpije in znižal na 1:3.

Woger kronal boljšo igro gostiteljev
V drugi tretjini je Vorarlberg pritisnil, še posebej ob prednost igralca več, ko je bil izključen Mehle. V 37. minuti je Daniel Woger z natančnim strelom pod prečko znižal na 2:3. Tri sekunde pred koncem drugega dela igre je moral na kazensko klop še Wyatt Ege.

Simšič in Sabolič potrdila zmago
Gostitelji so zadnjo tretjino začeli s številčno premočjo, a prednosti niso izkoristili. V 47. minuti je bil izključen še kapetan Žiga Pavlin zaradi spotikanja, a so se Ljubljančani znova zelo dobro branili. Imeli so tudi nekaj sreče, ko sodnika nista opazila spotikanja Žige Panceta, kar bi pomenilo igro petih proti trem.

Pet minut pred koncem je Aljoša Crnović sijajno prodrl po sredini ledene ploskve in na levi strani opazil Nika Simšiča. Junak uvodne zmage sezone nad Beljakom v Tivoliju je z natančnim strelom ob bližnji vratnici ukanil Caffija. Gostitelji niso imeli več prave ideje, njihovo usodo pa je zapečatil Robert Sabolič, ki je poslal plošček v prazno mrežo 42 sekund pred zadnjim piskom sirene. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 22:25.

Bolzano in Gradec naslednji konec tedna v Tivoliju
To je bila že peta zmaga Ljubljančanov na šestih tekmah. Naslednji konec tedna jih čaka velik test, saj v Tivoli prihajata Bolzano (petek ob 19.15) in vodilni Gradec (nedelja ob 15.00).


6. krog:
VORARLBERG – OLIMPIJA
2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
1514; Erne 18., Woger 37.; Mašič 8., Mehle 9., Bičevskis 14., Simšič 55., Sabolič 60.

Nedelja:
FEHERVAR – BOLZANO

GRADEC – DUNAJ

BELJAK – INNSBRUCK

PUSTERTAL – KAC CELOVEC


Lestvica:                    * x       
GRADEC                  5  5 0 0 0  15 
OLIMPIJA                6  4 1 0 1  14 
SALZBURG                5  3 1 1 0  12 
BOLZANO                 5  4 0 0 1  12 
KAC CELOVEC             7  3 1 1 2  12 
FEHERVAR                5  3 0 0 2   9 
-------------------------------------- 
INNSBRUCK               5  2 1 0 2   8 
LINZ                    6  2 0 0 4   6 
DUNAJ                   6  2 0 0 4   6 
ASIAGO                  5  1 0 1 3   4 
-------------------------------------- 
VORARLBERG              5  1 0 1 3   4 
PUSTERTAL               6  1 0 0 5   3 
BELJAK                  4  0 0 0 4   0 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih