Anže Kopitar vstopa v svojo 13. sezono v najmočnejši ligi na svetu. Foto: Reuters
Anže Kopitar vstopa v svojo 13. sezono v najmočnejši ligi na svetu. Foto: Reuters

Na osmih tekmah so Kings slavili le enkrat, kar je najslabši dosežek franšize od sezone 1974/75. Kljub slabšim izidom na pripravljalnih tekmah kapetan in prvi zvezdnik moštva, Anže Kopitar, pred začetkom sezone umirja žogo: "Mislim, da ni treba zganjati posebne panike, a moramo se zavedati, da moramo bistveno izboljšati ravnanje s ploščkom. Moramo izpiliti svojo igro, to je gotovo. Vsi fantje tu se tega zavedamo, zato bomo za to trdo delali."

"Pred nami je izjemno pomemben teden. Prepričan sem, da bomo do petka pripravljeni," je dodal najboljši slovenski hokejist, ki je proti Racmanom na ledu prebil dobrih 20 minut. Pri Anaheimu je 32 obramb zbral John Gibson, v vodstvo pa ga je v 15. minuti ob igralcu manj na ledu popeljal Ben Street. Troy Terry je ob koncu prve tretjine povišal na 2:0, končni izid pa je po slabi podaji Adriana Kempeja postavil Sam Steel.

Sezono Los Angeles začenja na domačem ledu Staples Centra v petek, ko se bo pomeril s San Josejem. Kako huda je poškodba pomembnega člena zasedbe Kraljev, Browna, še ni znano. Predstavnik kluba je po tekmi potrdil, da gre za poškodbo zgornjega dela telesa.