Montreal je dobil šest od osmih tekem končnice na gostovanju. Foto: Reuters
Montreal je dobil šest od osmih tekem končnice na gostovanju. Foto: Reuters

Kanadčani so si pot do zmage tlakovali v prvi tretjini, ko sta zadela Tyler Toffoli in Joel Armia. Ob koncu druge tretjine je za 3:0 poskrbel Paul Byron, a je le minuto pozneje zanimivo zadnjo četrtino s prvim golom za Vegas poskrbel Alex Pietrangelo.

Prav Pietrangelo je zadel za priključek v 47. minuti, toda obramba Montreala na čelu s Careyjem Pricom (29 obramb) je v zaključku zdržala nalet Vegasa. Pri domačih je imel na koncu vratar Marc-Andre Fleury 20 obramb.

"Že prej smo se igrali z ognjem, danes pa smo se opekli. Ne moreš dovoliti tekmecem, da povedejo z 2:0 in potem čakati, da boš zmagal. Zadnji dve tretjini nista bili slabi, toda loviti izid je zelo težko," je bil po tekmi samokritičen kapetan Vegasa Mark Stone.

"Pokazali smo dobro igro, še vedno pa imamo rezerve," pa je tekmo ocenil trener gostov Dominique Ducharme. Lahko je bil zadovoljen tudi s predstavo svojega vratarja, ki se je izkazal predvsem na začetku drugega dela, ko je Vegas močno pritisnil, Max Pacioretty je v tem obdobju zadel tudi okvir gola, a je Montreal zdržal. Razmerje strelov v drugi in tretji tretjini je bilo sicer kar 27:11 za Vegas.

LIGA NHL
KONČNICA STANLEYJEVEGA POKALA

POLFINALE, druga tekma:
VEGAS – MONTREAL (1:1)
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Pietrangelo 39., 55.; Armia 7., Toffoli 17., Byron 38.
Obrambe: Fleury 20; Price 29.

Tretja tekma, petek ob 2.00:
NY ISLANDERS – TAMPA BAY (1:1)