Dallas je v končnici slavil petič zapored. Foto: Reuters
Dallas je v končnici slavil petič zapored. Foto: Reuters

Colorado je zelo dobro začel tekmo. Po 29 minutah je vodil z 2:0. Najprej je v sedmi minuti srečanja po podaji Mikka Rantanena ob igralcu več na ledu zadel Nathan MacKinnon, ki je s točko na desetem zaporednem obračunu končnice izenačil najboljši klubski dosežek. Tudi ob drugem zadetku sta kombinirala Finec in Kanadčan, znova ob številčni premoči, le da sta tokrat zamenjala vlogi in je na 2:0 povišal Rantanen.

Nato pa je sledil silovit odgovor Zvezd. Dobro minuto po zaostanku z 2:0 je znižal Joe Pavelski, ki je v "powerplayu" izkoristil lepo podajo Aleksandra Radulova. Le 43 sekund pozneje je sledilo izenačenje. Dallas je vnovič igral z igralcem več, Radek Faksa pa je pred vrati zbezal plošček v mrežo za 2:2.

Do konca druge tretjine se je mreža Colorada zatresla še dvakrat. Radulov se je podpisal pod zadetek za 3:2, potem ko ga je ploščica, ki se je odbila od palice Jamieja Benna, zadela v ramo in srečno končala za hrbtom Pavla Francozua. Po samostojni akciji je na 4:2 povišal Esa Lindell. Jamie Oleksiak je deset sekund pred koncem plošček poslal v prazno mrežo. Anton Hudobin je pri Dallasu zbral kar 38 obramb.

Sergej Varlamov je v imenitni formi. Foto: Reuters
Sergej Varlamov je v imenitni formi. Foto: Reuters

V Torontu je v prvi tekmi serije konferenčnega polfinala Vzhoda ekipa New York Islanders s 4:0 premagala Philadelphio. Junak tekme je bil Sergej Varlamov. Ruski vratar je zbral 29 obramb, drugič zapored – 21 obramb je imel ob odločilni zmagi v seriji proti Washingtonu (4:0) v prejšnjem krogu – pa je zaklenil vrata, s čimer je postal prvi čuvaj mreže v zgodovini newyorške franšize, ki mu je to uspelo v končnici.

"V obrambi igramo zares dobro. Fantje so pred mano znova opravili odlično delo. Dober občutek je, ko dvakrat zapored ne dobiš zadetka, a to v tem trenutku ni pomembno. Gre za končnico in ključne so zmage ter priprava na naslednjo tekmo," je dejal Varlamov.

Islandersi so povedli po dobrih šestih minutah, ko je silovito z modre črte sprožil Andy Greene. Trije zadetki so padli v zadnji tretjini. 17 minut pred koncem se je po podaji Lea Komarova sam pred vrati Flyersov znašel Jean-Gabriel Pageau in rutinirano zadel. Anders Lee je, ko je ostalo še dobrih 11 minut, uspešno dokončal lep protinapad, v 53. minuti pa je končni izid z zadetkom v prazno mrežo postavil Devon Toews.


VZHOD, polfinale, Toronto:
PHILADELPHIA (1) ‒ NY ISLANDERS (6) 0:1
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Greene 7., Pageau 43., Lee 49., Toews 53.
Obrambe: Hart 25; Varlamov 29.

Torek:
TAMPA BAY (2) ‒ BOSTON (4) 0:1


ZAHOD, polfinale, Edmonton:
COLORADO (2) ‒ DALLAS (3) 0:2
2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
MacKinnon 7., Rantanen 29.; Pavelski 30., Faksa 31., Radulov 36., Lindell 40., Oleksiak 60.
Obrambe: Francouz 22; Hudobin 38.

Torek:
VEGAS (1) ‒ VANCOUVER (5) 1:0

V krepkem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage.