Žan Jezovšek, Anže Ropret, Janez Orehek in soigralci so prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek, Anže Ropret, Janez Orehek in soigralci so prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Ne le, da so bili branilci naslova na prvih dveh tekmah brez zmage, v uvodnih 120 minutah sezone niso dosegli zadetka. Črni niz se je nadaljeval še v prvi tretjini nedeljskega obračuna (čeprav je imela Olimpija terensko premoč), po kateri je Feldkirch vodil z 0:1. Tilna Spreitzerja je premagal Philipp Koczera, ki je pridrsal izza vrat in se odločil za strel, vratar zmajev pa ni najbolje posredoval.

Štirje goli v devetih minutah
Nato se je Olimpiji le odprlo. Po 145 minutah in 28 sekundah strelske suše je v 26. minuti z desne strani z diagonalnim strelom izenačil Martin Bohinc, hitro pa so sledili še trije zadetki. Na polovici tekme je bil uspešen Žiga Pešut, ki je iz bližine pospravil plošček v mrežo, potem ko je vratar Alex Caffi še uspel odbiti strel Anžeta Ropreta. Trener Feldkricha Patrick Lefebvre je vzel pol minute odmora, a gostje se niso uspeli otresti silovitega pritiska.

Na 3:1 je iz bližine povišal Anej Kujavec v 34. minuti, odlično se je znašel v gneči pred vrati Feldkircha. Le 31 sekund zatem je po protinapadu zadel še Ropret. Razmerje v strelih na vrata v drugi tretjini je bilo kar 25:4!

Nezbranost v zadnji tretjini
V zadnji tretjini je Olimpija popustila, z dvema zadetkoma Feldkircha je bila tekma zanimiva do konca. V zadnjih minutah so imeli sicer premoč spet gostitelji. 50 sekund pred koncem je Caffi zapustil vrata, a prave akcije s šestimi v polju ni bilo, Ljubljančani so dvakrat zgrešili prazna vrata s polovice igrišča.

Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 53:20 za Olimpijo, ki je imela ogromno premoč, učinkovita pa je bila le sredi druge tretjine. Feldkirch, ki je novembra lani zmagal v Tivoliju s 4:1, je sicer dobil uvodni dve tekmi. Predvsem zmaga nad lanskim finalistom Pustertalom s 3:0 je navdušila navijače.

Začasni trener Gregor Polončič se je veselil prve zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Začasni trener Gregor Polončič se je veselil prve zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Kdo bo novi trener?
Tri točke so malce pomirile razgreto ozračje v Tivoliju. Že po prvi tekmi sezone so namreč zamenjali trenerja, iz osebnih razlogov je klub zapustil Jure Vnuk, vajeti pa je začasno prevzel njegov pomočnik Gregor Polončič. Nekdanji slovenski reprezentant bo v tej vlogi še v četrtek na domači tekmi proti Rittnu in v soboto proti Gardeni. Moštvo bo do takrat že dobilo novega trenerja.

"Začasno ekipo vodi Polončič, s športnim direktorjem pa iščemo dolgoročne rešitve. Česa več pa v tem trenutku ne morem povedati," je o dogajanju zadnjih dni dejal predsednik kluba Miha Butara. "Ne morem govoriti o imenih, kandidatov pa je veliko. Ponuja jih ulica, veliko jih je v klubu, veliko jih je v tujini ... Do preklica ostaja Polončič, v naslednjih dneh še ne bo rešitve," je dejal Butara in poudaril, da ni šlo za menjavo trenerja, temveč za sporazumen konec sodelovanja.

Alpska liga:
SŽ OLIMPIJA – FELDKIRCH
4:3 (0:1, 4:0, 0:2)
441; Bohinc 26., Pešut 30., Kujavec 34., Ropret 35.; Koczera 9., Puschnik 45., Draschowitz 49.

Lestvica:                    *  x      
VIPITENO               3  3  0  0  0  9
KITZBUHEL              2  2  0  0  0  6
SIJ ACRONI JESENICE    2  2  0  0  0  6
RITTEN SPORT           3  1  1  1  0  6
FELDKIRCH              3  2  0  0  1  6
KAC MLADI              3  2  0  0  1  6
CORTINA                2  1  1  0  0  5
LUSTENAU               3  1  0  1  1  4
GARDENA                2  1  0  0  1  3
SALZBURG MLADI         3  1  0  0  2  3
VIENNA CAPITALS SILV   2  1  0  0  1  3
SŽ OLIMPIJA            3  1  0  0  2  3
PUSTERTAL              2  0  1  0  1  2
ASIAGO                 3  0  1  0  2  2
FASSA                  2  0  0  1  1  1
ZELL AM SEE            2  0  0  1  1  1
STEEL WINGS LINZ       2  0  0  0  2  0
                                       
*-zmaga x-poraz po podaljšku oz ka.str.