David Pastrnak je odločil dvoboj s Columbusom. Foto: Reuters
David Pastrnak je odločil dvoboj s Columbusom. Foto: Reuters

Medtem ko je na Vzhodu Carolina z metlo prišla v konferenčni finale, pa je druga polfinalna serija bistveno bolj napeta. Na peti tekmi so Bruinsi povedli na začetku druge tretjine, ko je lepo kombinacijo zaključil David Krejči. Izjemna pa je bila nato zadnja tretjina, ko so zadetki kar deževali. Doseženih je bilo deset. Goleado zadnjih 15 minut je začel Brad Marchand, ki mu je Sergej Bobrovski prvi strel še ustavil, odbito ploščico pa je napadalec Kosmatincev pospravil pod prečko.

Dobrih devet minut pred koncem je Seth Jones poslal ploščico z desne strani pred vrata, od palice Matta Grzelcyka pa se je nesrečno odbila za hrbet Tuukke Raska. 43 sekund pozneje je Boston znova vodil z dvema goloma razlike, ko je v protinapadu Bobrovskega prvič premagal Čeh David Pastrnak. Spet je minila manj kot minuta, ko se je mreža spet zatresla. Za 3:2 je po izvrstnem preigravanju Matta Duchna plošček pod prečko poslal Ryan Dzingel.

Ostalo je še šest minut igre, ko je Dean Kukan izenačil. Minuto in pol pred koncem pa so gostitelji izpeljali odločilno akcijo. Marchand je lepo podal med dva hokejista Columbusa, po desni strani je drsal Pastrnak, ki je ploščico poslal tik ob vratnici v mrežo. Serija se seli v Columbus, kjer bo šesta tekma v ponedeljek, morebitna odločilna sedma pa bo dva dni pozneje znova v TD Gardnu.

Hertl dosegel oba gola San Joseja

Junak zmage San Joseja je bil Tomaš Hertl, ki je dosegel oba zadetka za uspeh nad Coloradom. Gostje so sicer povedli prek Tysona Josta, ki je zadel tri minute pred koncem druge tretjine. Do konca 40. minute je ostalo še 20 sekund, ko je Hertl izenačil ob igralcu več na ledu. Češki hokejist je srečanje odločil 14 minut pred koncem, ko je z bekhendom v mrežo pospravil odbito ploščico po strelu Marca Edouarda Vlasica.

Vzhod, polfinale:
BOSTON ‒ COLUMBUS 3:2
4:3 (0:0, 1:0, 3:3)
Krejči 22., Marchand 45., Pastrnak 52., 59.; Jones 51., Dzingel 53., Kukan 54.
Obrambe: Rask 33; Bobrovski 32.

Že odigrano:
CAROLINA ‒ NY Islanders 4:0

Zahod, polfinale:
SAN JOSE ‒ COLORADO 3:2
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Hertl 40., 47.; Jost 38.
Obrambe: Jones 21; Grubauer 37.

Nedelja:
DALLAS ‒ ST. LOUIS 2:3

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.