Pia Dukarič se je izkazala v vratih Bleda. Že v petek jo čaka precej težja naloga, saj bo Triglav v vlogi favorita. Foto: MMC RTV SLO
Pia Dukarič se je izkazala v vratih Bleda. Že v petek jo čaka precej težja naloga, saj bo Triglav v vlogi favorita. Foto: MMC RTV SLO

Kranjčani so povedli v 41. sekundi, ko so si Založani sami poslali plošček v mrežo po strelu Nejca Hočevarja. V 10. minuti je Krištof Potočnik ob prednosti igralca več mojstrsko poslal plošček pod prečko.

Dve minuti pred koncem druge tretjine je Matjaž Šubic iz bližine znižal na 2:1. Enes Gorše, ki je še v lanski sezoni igral za Olimpijo, je nato štiri minute pred koncem z desne strani zadel branilca Triglava v drsalko, vratar Kristjan Šenk je bil presenečen in Gorše je iz pol metra izenačil na 2:2.

Odločitev je padla v 58. minuti. Miha Ahačič je streljal z leve strani, Matevž Ban pa je v zraku spremenil smer ploščka in vratar Jure Pavlič je bil nemočen. Minuto in 14 pred koncem je Slavija skušala brez vratarja priti do podaljška, a se izid ni spremenil.

Pia Dukarič zaklenila vrata Bleda
Celjani so v Tivoliju zaigrali le s 14 hokejisti, do današnje tekme niso odigrali nobene pripravljalne tekme, in to se je na ledu zelo poznalo.

Pri Bledu je vrata zaklenila Pia Dukarič, ki se zaradi koronavirusa ni odpravila v ZDA, kjer bi želela še nadgraditi kariero. 20-letna Ljubljančanka se je odlično znašla med moškimi.

Žreb je odločil, da se bosta najboljši slovenski ekipi – SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice – zelo verjetno pomerili že v polfinalu. Ljubljančani morajo v četrtek premagati mlado zasedbo Jesenic, železarji pa morajo ugnati Maribor.


Četrtfinale:
TRUE CELJE – MK BLED
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Pogačnik 3., Rekar 19., Burazin 24., 52., Slivnik 48.

TRIGLAV KRANJ – SLAVIJA JUNIOR
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
N. Hočevar 1., K. Potočnik 10., Ban 58.; Šubic 38., Gorše 57.

Četrtek ob 16.00:
MARIBOR – SIJ ACRONI JESENICE

Ob 19.30:
SŽ OLIMPIJA – HIDRIA JESENICE


Polfinale, petek ob 16.00:
MK BLED – TRIGLAV KRANJ
Ob 19.30:
MARIBOR/SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA/HIDRIA JESENICE

Finale bo v soboto.