Tadej Čimžar je dosegel drugi zadetek za rise po pol ure igre. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je dosegel drugi zadetek za rise po pol ure igre. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so bili večji del srečanja boljši tekmec, čeprav so imeli gostitelji lepše priložnosti. Slovenci tudi tokrat niso igrali v popolni postavi, manjkali so Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič, ki so se pozneje priključili treningom.

V prvi tretjini golov ni bilo, vratarja sta odlično opravila delo. Matija Pintarič je preprečil veselje domačinov, ki so si priigrali tri lepe priložnosti.

Kopitar po zmagi v Italiji zadovoljen, da ima dva vrhunska vratarja

V peti minuti druge tretjine je Slovenija povedla, lepo akcijo prvega napada je po podaji Roka Tičarja z natančnim strelom končal Robert Sabolič. Na 0:2 je v 29. minuti po protinapadu povišal Tadej Čimžar, ki je sam pridrsal pred vratarja. Gostitelji so hitro odgovorili, s strelom od daleč je izid znižal Alex Trivelatto. Italijani so v tem delu zadeli tudi vratnico.

Izbranci Matjaža Kopitarja se tudi v zadnjem delu niso pomaknili v obrambno tretjino, z napadalnimi akcijami so držali tekmece stran od gola, tako da se izid ni spremenil.

To je bila peta pripravljalna tekma Slovencev za domače prvenstvo divizije 1, ki se bo začelo v torek, 3. maja. Predtem so premagali Madžarsko in Romunijo, izgubili pa proti Japonski. Zadnjo tekmo pred začetkom prvenstva bodo igrali v soboto na Bledu proti Franciji.

Kopitar: Vsako tretjino smo igrali bolje
"Zadovoljen sem bil, da smo popravili igro brez ploščka. Vsako tretjino smo igrali bolje, v zadnji tretjini Italijani niso imeli več veliko priložnosti. Pintarič je že proti Madžarom obranil vse strele in tokrat si je zaslužil nagrado za igralca tekme. Krošelj bo branil v soboto proti Francozom. Imamo dva vrhunska vratarja," je povedal trener Matjaž Kopitar.

Slovenski hokejisti ugnali članico elitne divizije Italijo

Pontebba/Tablja:
ITALIJA – SLOVENIJA
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Trivellato 30.; Sabolič 25., Čimžar 29.

Postava Slovenije: Matija Pintarič, Žan Us, Robert Sabolič, Rok Tičar, Anže Kuralt, Mitja Robar, Aleksandar Magovac, Žiga Pance, Tadej Čimžar, Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc, Matic Podlipnik, Gregor Koblar, Nik Simšič, Luka Maver, Miha Štebih, Aljoša Crnovič, Jaka Šturm, Blaž Tomaževič, Miha Zajc, Žiga Urukalo, Miha Logar

Sobota ob 18.00 (Bled):
SLOVENIJA – FRANCIJA