Jaromir Jagr bo tudi v Avstriji strah in trepet vratarjev. Foto: epa
Jaromir Jagr bo tudi v Avstriji strah in trepet vratarjev. Foto: epa
Nemce bo na prvenstvu vodil Američan Greg Poss. Foto: epa

Češka je lani pred domačimi navijači razočarala. V četrtfinalu so jih premagale ZDA. Čehi so prvič ostali brez kolajne na prvenstvu, ki so ga gostili.

Za letošnje prvenstvo je Češka sestavila zelo močno moštvo; od 26 igralcev jih 24 nastopa v Ligi NHL. Nastop je potrdil največji zvezdnik Jaromir Jagr, ki bo imel ob boku znana imena, kot so Tomas Vokoun, Roman Hamrlik, Frantisek Keberle, Jiri Slegr, Jaroslav Spacek, Jiri Dopita, Martin Rucinsky, David Vyborny, Martin Straka, Matrin Havlat ...

Nemčija
Nemci niso bili nikoli povsem v vrhu svetovnega hokeja. V zadnjih 10 letih je njihova najboljša uvrstitev 5. mesto leta 2001. Nemci imajo močno državno ligo, reprezentanca pa nikakor ne najde poti proti vrhu.

Pred prvenstvom je izbrano vrsto po šestih letih zapustil selektor Hans Zach. Nadomestil ga bo Američan Greg Poss.

Švica
Švica bo igrala osmo leto zapored v elitni diviziji. V zadnjem času jim je največji podvig uspel leta 1998, ko so na domačem ledu prvenstvo končali na četrtem mestu. Na zadnjih dveh prvenstvih so bili osmi. Selektor Ronnie Rüeger bo računal predvsem na igralce, ki igrajo v švicarski ligi.

Kazahstan
Hokejisti Kazahstana bodo tretjič igrali med najboljšimi. Leta 1998 so izpadli v diviziji A, lani pa so bili 14. Tudi v Avstriji bodo nastopili s ciljem, da bi ostali v elitni druščini.

Spored skupine D