Foto:
Foto:
Tomaž Razingar
Slovenski hokejisti bodo na SP-ju igrali v skupini s Kanado, ZDA in Latvijo.

Na prvem treningu ni bilo Gregorja Polončiča, Aleša Kranjca in Damjana Dervariča (poškodbe), manjkali pa so tudi Nik Zupančič, Anže Terlikar, Mitja Šivic in D. Lajevec.



Dogovorili so se, da se priprave začnejo v ponedeljek ob 10.00, obveznosti do igralcev pa naj bi HZS poravnal do petka. Glavni trener Finec Kari Savolainen se bo pripravam priključil v torek.

Miro Oberstar je po opravljenem sestanku povedal: "Pogovarjali smo se, kako priti do denarja, ki ga dolgujemo igralcem. Imamo velike možnosti pridobiti nove sponzorje, tako da bomo igralcem dolg poplačali do petka, 22. aprila, do takrat pa naj bi vse potekalo po ustaljenem urniku. To pomeni, da se bo reprezentanca zbrala v ponedeljek dopoldan, do srede trenirala, odigrala dve prijateljski tekmi z Avstrijo, ob vrnitvi domov pa bo denar na njihovih računih."

Kopitar je objavil seznam reprezentantov, ki bodo sodelovali v pripravah na SP v Avstriji.

Seznam hokejskih reprezentantov, ki so povabljeni na priprave

Vratarji (3):
Robert Kristan, Gaber Glavič, Andrej Hočevar.

Branilci (11): Robert Ciglenečki, Damjan Dervarič, Jurij Goličič, Blaž Klinar, Aleš Kranjc, Miha Rebolj, Mitja Robar, Dejan Varl, Bojan Zajc, Mitja Sotlar, Domen Lajevec.

Napadalci (18): Jaka Avgustinčič, Blaž Emeršič, Andrej Hebar, Ivo Jan, Dejan Kontrec, Anže Kopitar, Gregor Polončič, Boris Pretnar, Tomaž Razingar, David Rodman, Marcel Rodman, Peter Rožič, Edo Terglav, Nik Zupančič, Luka Žagar, Mitja Šivic, Anže Terlikar in Tomi Hafner.