Takole je mladi Rick Nash drugič premagal Ricka Dipietra. Foto: epa
Takole je mladi Rick Nash drugič premagal Ricka Dipietra. Foto: epa
Švicar Flavien Conne (v sredini) in Nemec Sven Felski (spodaj) sta trčila drug ob drugega, Julien Vauclair (levo) pa je opazoval njun padec. Foto: epa

20-letni igralec Columbusa je v drugi tretjini dosegel dva gola, posebej mojstrski pa je bil drugi za vodstvo z 2:1. Nash je na letošnjem prvenstvu dosegel že šest golov, kar ga na lestvici strelcev uvršča na vrh.

Branilci naslova so bili boljši. Razmerje v strelih je bilo 34:25 v njihovo korist. Imeli so tudi razpoloženega vratarja Martina Brodeura. V ameriški reprezentanci je bil za najboljšega igralca razglašen Brian Gionta.

V skupini D je Češka ostala neporažena, spet pa se njeni strelci niso izkazali. Za zmago proti Kazahstanu je bil dovolj že zadetek Aleša Hemskyja. Sloviti Jaromir Jagr je pred odločilnimi boji zaradi poškodbe počival, v vratih pa je bil prvič Milan Hnilička, ki je ubranil vseh 16 strelov.

V srečanju, ki je odločalo, kdo gre v skupino za obstanek, so krajši konec potegnili Nemci, ki so proti Švici po prvi tretjini še držali priključek, na koncu pa je bilo 5:1.

3. krog, skupina B:
KANADA - ZDA 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Nash 21., 32., Thornton 53.; Knuble 26.

Skupina D:
ČEŠKA - KAZAHSTAN 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Hemsky 31.

NEMČIJA - ŠVICA 1:5 (1:1 0:1, 0:3)
Furchner 16.; Ruthemann 6., Plüss 29., 53., Fischer 49.

Drugi primer dopinga v dveh dneh
V Avstriji so odkrili še drugega dopinškega grešnika. Ukrajinski hokejist Oleksandr Pobjedonoscev je bil po nedeljski tekmi s Švedsko pozitiven, dokazali pa so mu uporabo norandrosterona, vrsto anaboličnega steroida nandrolona.