V latvijskih vratih kraljuje Arturs Irbe. Foto: epa
V latvijskih vratih kraljuje Arturs Irbe. Foto: epa
Tomaž Razingar in Arvids Rekis
Februarja sta se za pak borila Tomaž Razingar in Arvids Rekis. Foto: epa

Organizatorji naslednjega SP-ja so se izkazali kot trdoživa ekipa, saj so proti severnoameriškima ekipama izgubili le z dvema zadetkoma razlike. Posebej blizu so bili proti ZDA (1:3), ko jim je sodnik razveljavil regularni zadetek, tretji gol pa so dobili v prazna vrata.

V četrtek bomo zmagali," optimistično napoveduje latvijski selektor Leonids Beresnevs.

Premešane napadalne trojke
Slovenija bo nastopila oslabljena, saj zaradi poškodbe ne bosta mogla igrati vratar Robert Kristan in napadalec Tomaž Razingar.
Kristan ne bo igral zaradi poškodbe hrbta, Razingar pa je na jutranjem treningu spet začutil slabost in bolečine v glavi, ki so posledice udarca na tekmi s Kanado.

"Kristana ni, Razingarja ni, zato smo morali precej spremenili naše linije. Goličič bo igral kot napadalec in imeli bomo samo sedem branilcev. Glavič bo vratar številka ena," je novi načrt predstavil slovenski selektor Kari Savolainen.

Prvi napad bo tako Marcel Rodman-Anže Kopitar-Ivo Jan, drugi Luka Žagar-Peter Rožič-Jurij Goličič, tretji Edo Terglav-Jaka Avgustinčič-Dejan Kontrec, četrti pa je ostal nespremenjen, Tomo Hafner-Mitja Šivic-David Rodman.

Da bi se izognila zadnjemu mestu, ki vodi v skupini za obstanek, mora Slovenija zmagati, saj ima slabšo razliko v zadetkih. Moštvi sta se srečali že februarja v Rigi, ko sta se potegovali za nastop na olimpijskih igrah. Gostitelji so dobili tekmo z 2:1.