Kanadčani na čelu z Danyjem Heatleyjem bodo tekmeci Slovenije. Foto: epa
Kanadčani na čelu z Danyjem Heatleyjem bodo tekmeci Slovenije. Foto: epa
Dejan Kontrec
Dejan Kontrec je eden izmed najbolj izkušenih hokejistov v modrem dresu. Foto: epa
Martin Brodeur
Martin Brodeur bo zadnja ovira pred kanadskimi vrati. Foto: epa

Varovanci Karija Savolainena bodo na srečanju s svetovnimi in olimpijskimi prvaki poskusili popraviti slabo igro v obrambi, ki je pešala na prvem srečanju z ZDA. Na tekmi, ki so jo Slovenci izgubili s 7:0, se je pogosto zgodilo, da sta se dva nasprotnikova igralca znašla proti enemu branilcu tik pred vrati Roberta Kristana. To je bilo za rise večkrat usodno.

Savolainen: Igramo v težki skupini
Slovenski selektor pred novim velikim izzivom meni: "Naša skupina je zelo težka, tekma s Kanado bo na isti ravni kot z ZDA. V nekaterih prvinah igre so Kanadčani celo za odtenek boljši."

Rožič: Poskusili bomo igrati
"Treba je potegniti črto pod ekipo. Izid na prvi tekmi je bil 7:0, kar bomo skušali popraviti. Pozna se razlika v hitrosti in reakciji, tega v Sloveniji ni. Razlika je očitna, poskusili pa bomo iztržiti najboljše," je pred tekmo s Kanadčani povedal napadalec Peter Rožič.

Zajc: Popravit gremo vtis
Najstarejši član v modrem dresu slovenske reprezentance - Bojan Zajc - pa je pred težko tekmo dejal: "ZDA in Kanada imajo podoben slog igranja, vemo, kaj nas čaka. Izgubljali smo dvoboje ena na ena. Težko je čez noč nekaj spreminjati v igri, skušali se bomo držati taktičnega načrta, da bi jih v srednji tretjini bolj zaprli. Premalo pozornosti smo posvetili vračanju v obrambo. Jutri gremo igrat čim bolje in popravit sliko."

Tekma risov proti zvenečim imenom v dresu "javorjevega lista" (Dany Heatley, Kris Draper, Simon Gagne, Rick Nash ...) se bo začela ob 16.15. Na prvi tekmi prvenstva so Kanadčani s težavo premagali Latvijo. Bilo je 6:4.

Skupina B, 2. krog, danes:
KANADA - SLOVENIJA ob 16.15
ZDA - LATVIJA ob 20.15