Anžeta Kopitarja je na letališču prvi pozdravil oče Matjaž. Foto: MMC RTV SLO
Anžeta Kopitarja je na letališču prvi pozdravil oče Matjaž. Foto: MMC RTV SLO
Kopitar za MMC: Najbolj me je navdušil Lidström
Prihod Anžeta Kopitarja v letališko avlo
"Seveda mi ni bilo vseeno, kdo bo prvak"
Matjaž Kopitar: Nismo se amerikanizirali

"Po vsaki sezoni, ko pridem domov, se zelo dobro počutim. Dom je le dom. Za mano je dolg dan in sem kar malo utrujen, vendar sem vesel, da sem spet doma," je na začetku novinarske konference na Brniku povedal veliki slovenski up. V dresu Kingsov je letos zbral 77 točk (32 zadetkov in 45 podaj) in bil 23. najučinkovitejši igralec Lige NHL. Igral je tudi na tekmi All-Star.

V videonovicah na desni strani si oglejte pogovor Anžeta Kopitarja z MMC-jem, njegov prihod v letališko avlo na Brniku in to, kaj sta on in njegov oče povedala na novinarski konferenci.




Letos je bil bolj sproščen
"Z mojega stališča je bila sezona zelo v redu. Svoja pričakovanja sem dosegel, tako da sem s tem zadovoljen. S klubskega stališča pa ni bilo tako dobro, saj smo končali na 29. mestu. Smo ekipa brez izkušenj, to se je pokazalo na številnih tekmah, ki smo jih izgubili le za gol. Zdaj bomo imeli v moštvu drugi izbor na naboru in mislim, da bomo v nekaj letih postali zelo dobra ekipa. Letos sem se na ledu malo bolje počutil, saj sem veliko več vedel o tem, kaj se v NHL-u dogaja, tako da sem bil bolj sproščen," je sezono v najmočnejši ligi na svetu opisal Kopitar.

V pogovoru z MMC-jem je Anže spregovoril o vzrokih za slabo sezono Kraljev, kdo ga je najbolj navdušil na tekmi All-Star, za koga bo navijal v končnici Lige NHL, komu pripisuje največ možnosti za naslov in o druženju s košarkarjem Lakersov Sašo Vujačičem. Vse to v prvi videonovici na desni strani!






Finale DP-ja spremljal prek videonovic
20-letnega Hrušičana, ki je prek videonovic na internetu spremljal tudi finale državnega prvenstva med Jesenicami in Olimpijo, zdaj čaka nastop za reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Kanadi. "Saj ga poznate. Ni izključeno, da ne bo že jutri hotel iti na led," je na vprašanje, kdaj bo začel reprezentančne priprave, odgovoril kar njegov oče Matjaž Kopitar, ki je pomočnik selektorja Matsa Waltina.

Upa, da bo glede zavarovanja vse urejeno
O perečih zadevah v reprezentanci (beri: skromnih nagradah) Kopitar ni govoril veliko: "O reprezentanci se v klubu med sezono nisem pogovarjal. Počakal sem do konca sezone, oni so mi dali zeleno luč, jaz pa upam, da bo glede zavarovanja vse urejeno. Naš cilj je, da ostanemo v skupini A. Imamo težko, ampak atraktivno predtekmovalno skupino, to, da se vse skupaj dogaja v Kanadi, pa bo še dodatna spodbuda."

Za sprostitev odbojka na mivki in košarka
Anže, ki ga je letos v Los Angelesu spremljala tudi družina, se je v Kaliforniji počutil bolj domače kot lani. Predvsem mu je bila pomembna opora družine v težkih trenutkih, ko je ekipa izgubila po nekaj tekem zapored. Takrat si je rad privoščil sprostitev doma, da si je lažje "prečistil" glavo, pa je odigral tudi kakšno "partijo" odbojke na mivki ali košarke.

Najbolj nori navijači so v Edmontonu
Kopitar ni mogel niti mimo vprašanja o njegovi prihodnosti. Ostaja v Los Angelesu? "Pogodbo imam še za eno sezono, o podaljšanju pa se lahko pogajam šele od 1. junija. Za razmišljanje o tem bo še dovolj časa," je povedal mladi as in na vprašanje, kje bi najraje igral, če bi lahko izbiral, odgovoril takole: "Kot otroku mi je bil najbolj všeč Detroit, v zadnjih dveh letih pa sem spoznal tudi kanadski odnos do hokeja in tamkajšnje vzdušje, ki je super, zato se ne bi branil tudi kakšnega kanadskega kluba."

Po mnenju Kopitarja so najbolj nori navijači v Edmontonu, sam pa najraje igra proti največjemu lokalnemu tekmecu Kraljev Anaheimu in zvezdniškemu Detroitu.

M. R.
Kopitar za MMC: Najbolj me je navdušil Lidström
Prihod Anžeta Kopitarja v letališko avlo
"Seveda mi ni bilo vseeno, kdo bo prvak"
Matjaž Kopitar: Nismo se amerikanizirali