Štefan Seme (1947–2024) je bil reden obiskovalec tekem v dvorani Tivoli v preteklih sezonah. Foto: www.alesfevzer.com
Štefan Seme (1947–2024) je bil reden obiskovalec tekem v dvorani Tivoli v preteklih sezonah. Foto: www.alesfevzer.com

Seme je bil dolga leta član Olimpije, kot igralec pa je z Jugoslavijo igral na olimpijskih igrah leta 1972 v Saporu in istega leta na svetovnem prvenstvu skupine B v Bukarešti pod taktirko češkega trenerja Miroslava Kluca. Za državno reprezentanco, v kateri je igralo okoli 95 odstotkov slovenskih igralcev, je odigral 14 tekem in dosegel po en gol in podajo.

Štirje naslovi prvaka z Olimpijo v sedemdesetih letih
Zelo pomembno vlogo je imel tudi pri prvih naslovih državnih prvakov za Olimpijo, s katero je osvojil štiri naslove prvaka Jugoslavije (1972, 1974, 1975 in 1976). Po aktivni karieri se je preizkusil tudi v vlogi trenerja in vzgojitelja novega rodu ljubljanskih hokejistov.

Jugoslavijo vodil na olimpijskih igrah v Sarajevu
V Sarajevu, kjer je Jugoslavija lahko igrala kot gostiteljica iger, je bil Seme selektor reprezentance. Jugoslovani so premagali Italijo s 5:1, izgubili pa so proti Zvezni republiki Nemčiji (1:5), Švedski (0:11), Sovjetski zvezi (1:9) in Poljski (1:8). Na koncu so končali na 11. mestu.

Seme je bil tudi trener Olimpije. V sezoni 1987/88 je zmaje popeljal do naslova jugoslovanskega podprvaka. Priložnost je ponudil najstnikoma Tomažu Vnuku in Dejanu Kontrecu, ki sta nato kmalu postala nosilca igre. V devetdesetih letih je bil tudi direktor Hokejske zveze Slovenije.

Velik ljubitelj tenisa
V pokoju je bil športno zelo dejaven, rad je igral tenis in kolesaril. Bil je reden obiskovalec tekem Lige IceHL v dvorani Tivoli in zelo kritičen do igralcev. Opazil je vsako malenkost in se velikokrat pogovarjal z vodilnimi možmi v klubu. Njegovo življenje se je končalo zaradi raka.