Zmaji so obračun odločili v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaji so obračun odločili v drugi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

V Tivoliju se je leto začelo zelo burno. Po porazu na derbiju v Podmežakli po kazenskih strelih so morali oditi Jure Sotlar, Janez Orehek in David Planko. Debitiral je finski branilec Juuso Pulli in dokazal, da je vsekakor zelo primerna okrepitev. Drugo in hkrati zadnjo tekmo kazni je odslužil Anže Ropret.

Zmaji blesteli v uvodnih dveh tretjinah
Olimpija je prvih 15 minut mlela tekmece, nekaj dela je imel tudi domači vratar Paavo Hölsä. Prvič jih je uspela streti v 16. minuti, ko je zadel Nik Simšič. Aleksandar Magovac je močno streljal, vratar Karlo Skec je plošček le odbil, Smišič pa ga je z bekhendom spretno pospravil pod prečko. V 18. minuti je zadel Miha Zajc, ki ga je s tribune spremljal tudi oče Bojan. Razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 15:6.

V drugo tretjino so zmaji vstopili odločno, s trdo obrambo so omejili tekmeca, priložnosti zmajev pa so se nizale. V 24. minuti je Aleš Mušič z natančno odmerjenim strelom v levi kot poskrbel za povišanje vodstva. V 30. minuti je bil natančen Miha Logar z bekhendom iz obrata, v 32. pa je napad Olimpije z golom kronal Mark Sever. To je bil 100. zadetek Olimpije v letošnji sezoni Alpske lige. V 38. minuti je Logar zadel še enkrat za 6:0 po 40 minutah. Razmerje strelov: 13:5.

Miha Logar se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Logar se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: www.alesfevzer.com

V zadnji tretjini je sledil manjši padec v igri Ljubljančanov, gostje so zadeli dvakrat v razmiku dveh minut, a zmaji so tekmo mirno pripeljali do konca. Končni izid je v 51. minuti postavil Zajc z drugim zadetkom. V zadnji tretjini je pri gostih branil Felix Beck, sicer prvi vratar Bregenzerwalda, ki pa je današnjo tekmo začel na klopi. Branil je vso tekmo v petek v Celovcu, ko je druga ekipa KAC-a presenetila Bregenzerwald s 4:3.

Polončič: Nismo imeli kriznega sestanka ta teden
Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 36:20. Trener Gregor Polončič je bil zadovoljen s predstavama ta teden. V sredo so zmaji v Val Gardeni zmagali s 5:0.

"Nismo imeli kriznega sestanka ta teden. Fantje točno vedo, da derbi na Jesenicah ni bil odigran na nivoju. Na treningih delajo zavzeto in to se je preneslo na tekme. Koncentracija je bila od začetka tekme prava. Nismo čakali, ampak smo prevzeli pobudo. Bregenzerwald je zelo dobro ekipa, odličen pristop smo imeli. Vse ekipe se maksimalno motivirajo proti nam. Imamo veliko tarčo na hrbtu in s tem imamo veliko odgovornost, da vsako tekmo odigramo maksimalno," je poudaril Polončič.

Juuso Pulli je debitiral v zeleno-belem dresu. Branilec je odigral 161 tekem v najmočnejši finski ligi, 15 tekem v Ligi prvakov in tudi eno sezono v Ligi Ebel za Dornbirn. Foto: www.alesfevzer.com
Juuso Pulli je debitiral v zeleno-belem dresu. Branilec je odigral 161 tekem v najmočnejši finski ligi, 15 tekem v Ligi prvakov in tudi eno sezono v Ligi Ebel za Dornbirn. Foto: www.alesfevzer.com

Puuli bo dodana vrednost
Pohvalil je tudi branilca Pullija: "Odigral je odlično. Vidi se, da je dodana vrednost. Vesel sem, da ga imamo."

Logar nekaj časa ni mogel jesti
Z dvema zadetkoma se je izkazal branilec Logar, ki decembra nekaj časa ni igral, saj si je pregriznil jezik. "Moja poškodba je bila res nenavadna. Dobil sem udarec s komolcem v brado in pregriznil sem jezik. Dobil sem nekaj šivov, nisem mogel jesti in izgubil sem nekaj kilogramov. Poškodba na srečo ni bila hujša," je povedal po tekmi.

Odpuščanja se dogajajo tudi v drugih klubih
"Mi smo favoriti na vsaki tekmi Alpske lige. Načrt Olimpije je, da gremo naslednje leto stopničko višje. Vse ostalo razen lovorike v Alpski ligi ne pride v poštev. Šport je krut. Odpuščanja se dogajajo tudi v drugih klubih, seveda pa vse skupaj ni prijetno. Takšni dogodki ne smejo podreti celotne ekipe, mi gledamo naprej. Pravi hokej se začne igrati v končnici. Pomembna je prednost domačega ledu. V končnici se igra drugačen hokej, treba je igrati odgovorno in potrpežljivo. Zadnji dve tekmi smo dobro začeli. Nismo lovili tekmeca, narekovali smo ritem in vse je bilo lažje," je dodal Logar.

Zanesljiva zmaga železarjev
Jeseničani se januarja počasi vračajo v ritem tekem Alpske lige. Brez preizkušenj v regionalnem tekmovanju so bili namreč kar mesec dni, ko so igrali samo v domačem prvenstvu, pred tremi dnevi pa so ob vrnitvi na sceno v Alpski ligi klonili v Asiagu z 0:3.

Danes se je zanje razpletlo bolje, proti Vipitenu pa so temelj za zmago postavili že v prvi polovici tekme oziroma v zgolj nekaj sekundah prve tretjine. Jaka Sodja je mrežo gostov načel v 15. minuti, potem pa je le 19 sekund pozneje zadetek dodal še Andrej Hebar. Erik Svetina pa je nato na polovici tekme z izjemnim samostojnim prodorom povišal na 3:0 za trdno vodstvo železarjev. To je bila vsekakor najlepša akcija sobotnega večera v Podmežakli.

V 36. minuti je sicer moral po plošček v gol tudi domači vratar Žan Us, toda preobrata Vipitena ni bilo. V zadnji tretjini je za novo prednost +3 poskrbel Sašo Rajsar, v zadnjih desetih minutah pa domači niso dovolili, da bi se gostje še enkrat približali in so dosegli prvo zmago v regionalnem tekmovanju v tem koledarskem letu.

19. krog:
SŽ OLIMPIJA – BREGENZERWALD
7:2 (2:0, 4:0, 1:2)
Simšič 16., Zajc 18., 51., Mušič 24., Logar 30., 38., Sever 32.; Fässler 48., Rajamäki 50.

SIJ ACRONI JESENICE – VIPITENO
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Sodja 15., Hebar 15., Svetina 30., S. Rajsar 45.; Gooch 37.

STEEL WINGS LINZ – PUSTERTAL 3:7
RITTEN – SALZBURG MLADI 4:1
KITZBÜHEL – CORTINA 0:3
ASIAGO – FELDKIRCH 5:1
GARDENA – LUSTENAU 3:4


Lestvica:                    * x       
PUSTERTAL              19 12 3 2  2 44 
SŽ OLIMPIJA            16 13 0 0  3 39 
ASIAGO                 17  9 2 0  6 31 
SALZBURG MLADI         15  9 0 2  4 29 
LUSTENAU               17  9 1 0  7 29 
FELDKIRCH              15  9 1 0  5 29 
BREGENZERWALD          17  9 0 1  7 28 
CORTINA                16  6 2 3  5 25 
SIJ ACRONI JESENICE    11  7 1 0  3 23 
RITTEN                 18  6 1 2  9 22 
FASSA                  14  5 1 3  5 20 
GARDENA                18  5 2 1 10 20 
VIPITENO               19  4 2 1 12 17 
KITZBÜHEL              17  4 1 2  9 16 
KAC II                 12  3 1 0  8 10 
STEEL WINGS LINZ       15  0 1 0 14  2 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih