Nik Simšič je izenačil na 2:2. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Simšič je izenačil na 2:2. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je tekmo začela dobro, že v uvodnih minutah je imela dvakrat igralca več, toda mreže madžarskega vratarja Gergelya Aranya ji ni uspelo zatresti.

Ljubljančani so povedli v 9. minuti, ko je po podaji Nika Simšiča zadel Luka Zorko. Vodstvo je trajalo le minuto in 18 sekund, saj je izenačil Attila Pavuk. 23 sekund zatem so Madžari zadeli še enkrat, natančen je bil Lauri Karmeniemi. Ko se je s kazenske klopi vrnil Gergo Nagy, so igralci Ferencvarosa prejeli zadetek. Simšič je v 19. minuti izenačil na 2:2 po podaji Aneja Kujavca.

Tilen Spreitzer je dobil priložnost, potem ko je v petek proti Rittnu branil Žan Us. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Spreitzer je dobil priložnost, potem ko je v petek proti Rittnu branil Žan Us. Foto: www.alesfevzer.com

Kulmala dosegel odločilni gol
V 27. minuti je odločilni zadetek dosegel Rasmus Kulmala. Izbranci Gregorja Polončiča so imeli v drugi tretjini preveč izključitev, Sašo Rajsar, Enes Gorše in Nik Simšič so morali na kazensko klop.

V zadnji tretjini so se Madžari organizirano branili. Minuto in devet sekund pred koncem je Tilen Spreitzer zapustil vrata, a tudi igra s šestimi igralci v polju ni prinesla izenačenja. Zadnjih 52 sekund je Olimpija pritisnila s šestimi proti štirim, saj je bil izključen Adam Hegyi zaradi spotikanja.

Velike težave ob "power playu"
"Obe tekmi bi lahko dobili, nismo bili učinkoviti. Imamo težave ob igri z igralcem več, premalo streljamo, nismo spretni pri odbitkih. Madžari so bili zelo agresivni, tehnično so dobro podkovani. Zdaj moramo dobiti zadnjo tekmo s Španci in končati turnir na tretjem mestu," je pojasnil Simšič.

Kapetan Mušič je dodal: "Madžari so bili odlični v napadu, težko smo jih zaustavljali v uvodnih 40 minutah. Najboljšo igro smo prikazali v zadnji tretjini, ko nam na žalost ni uspelo izenačiti."

Olimpija se bo v nedeljo pomerila še s špansko ekipo Txuri Urdin San Sebastian, a tekma bo odločala le o tretjem mestu.

Polončič: Nisem videl nobene želje in enegije v garderobi!
"Če se na turnir že nekaj časa pripravljaš psihološko, je nekaj hudo narobe, da že na prvi tekmi na prvi menjavi prejmeš zadetek. Fernecvaros je odlična ekipa. Imeli smo pozno tekmo in po porazu se je težko pobrati. Zmanjkalo nam je malo energije. Hokej se igra čustveno in z veliko želje. Če tega ni, ne more biti uspeha," je bil jezen Polončič.

"Teden dni smo se pripravljali na igro z igralcem več, a smo popolnoma odpovedali, niti do strela na vrata nismo prišli. S tako igro si nismo zaslužili zmage. Na tekmi nismo prikazali vsega tistega, kar smo trenirali. Nihče ni želel prevzeti odgovornosti. Velike tekme odločajo veliki igralci. Bolj kot dva poraza me boli pasivnost v garderobi. Nisem videl nobene želje in energije v garderobi," je še dodal strateg Ljubljančanov, ki je pred mesecem dni nasledil Jureta Vnuka.

V Vojens potuje le zmagovalec
V Rittnu igrajo v skupini D drugega kroga tega drugoligaškega evropskega klubskega tekmovanja. Prvo mesto vodi naprej, na turnir tretjega kroga. Ta bo na sporedu med 15. in 17. novembrom, zmagovalec iz Rittna se bo pridružil skupini v Vojensu, kjer so že domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens.

Celinski pokal, 2. krog, Ritten:
FERENCVAROS – SŽ OLIMPIJA
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Pavuk 11., Karmeniemi 11., Kulmala 27.; Zorko 9., Simšič 19.

RITTEN – TXURI URDIN SAN SEBASTIAN
10:1 (1:1, 4:0, 5:0)


Odigrano v petek:
SŽ OLIMPIJA – RITTEN
* 1:2 (0:1, 1:0, 0:0)
Rajsar 29.; Obuchowski 1.
* - kazenski streli

FERENCVAROS – TXURI URDIN SAN SEBASTIAN
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)


Nedelja ob 14.00:
TXURI URDIN SAN SEBASTIAN – SŽ OLIMPIJA

Ob 18.00:
RITTEN – FERENCVAROS

Vrstni red: Fernecvaros 6, Ritten 5, SŽ Olimpija 1, San Sebastian 0 točk.