Brajkovič je oblekel rumeno majico. Če bo tudi v gorskih etapah prikazal tako formo, mu jo bo težko sleči. V soboto ga čaka kraljevska etapa z vzponom na L'Alpe d'Huez. Foto: Reuters
Brajkovič je oblekel rumeno majico. Če bo tudi v gorskih etapah prikazal tako formo, mu jo bo težko sleči. V soboto ga čaka kraljevska etapa z vzponom na L'Alpe d'Huez. Foto: Reuters
Jani Brajkovič
Kapetan ekipe RadioShack na dirki Dauphine nadaljuje odlične predstave. Foto: Reuters
Jani Brajkovič
Lance Armstrong podrobno spremlja dogajanja na tej dirki. Štiri mesta za Tour so v ekipi RadioShack še vedno odprta ... Foto: Reuters
Brajkovič prevzel vodstvo na Dauphineju

Brajkovič je s tehnično zahtevnim 49-kilometrskim kronometrom med Monteuxom in Sorguesom opravil v eni uri, eni minuti in 51 sekundah in po Gregi Boletu, ki je slavil v prvi etapi, privozil drugo slovensko etapno zmago. V prvem delu etape je veliko vlogo igral veter, ki je pihal proti kolesarjem.

"To je velika zmaga zame. Vedel sem, da imam najboljši čas, a sem moral po vzponu zamenjati kolo, zato sem bil jezen in nisem vedel, na katerem mestu sem. Z menjavo kolesa sem izgubil približno 30 sekund, a mi je moj športni direktor Alain Gallopin povedal, da imam še vedno najboljši čas. Biti v rumeni majici je odlično. Imamo zelo dobro moštvo, sam pa sem v odlični formi. Počutim se dobro, a še nikoli nisem vozil na vzponih v Franciji. Dauphine je ena največjih dirk, zato se želim dobro odrezati," je po veličastni zmagi povedal 26-letnik.
Jani računa na pomoč Hornerja
"V naslednje etape bomo šli iz dneva v dan. Ekipa me lahko pripelje do zadnjega klanca in mi pripravi dobro izhodišče za zaključek etap, tudi Američana Christopherja Hornerja imamo, ki je odločen v vožnji v klanec. Od mene pa bo odvisno, ali bom lahko sledil najboljšim," je dodal Brajkovič.

Conatdorja čaka veliko dela
Belokranjec, ki je pred tretjo etapo za vodilnim Albertom Contadorjem zaostajal za pet sekund, je v skupnem seštevku prevzel vodstvo in ima pred drugouvrščenim Davidom Millarjem 36 sekund prednosti. Britanca je v kronometru ugnal za 27 sekund, tretje mesto je zasedel Norvežan Edvald Boasson Hagen.

Do tretje etape vodilni Contador, dvakratni zmagovalec Toura, ni bil niti blizu zmagi in se je moral zadovoljiti s 6. mestom. Španec je zaostal kar minuto in 46 sekund.
Odločili bodo trije dnevi v gorah
V četrtek se začenjajo gorske preizkušnje. Četrta etapa se bo končala z vzponom na Risoul (1870 m). V petek je 30 km pred ciljem na sporedu prelaz najvišje kategorije Chamrousse (1725 m). Kraljevska etapa bo na vrsti v nedeljo, sredi etape kolesarje čaka Glandon (1.924 m), na koncu etape pa še legendarni L'Alpe d'Huez, ki je že tolikokrat odločil Dirko po Franciji.

Bole je po prvem in tretjem mestu tokrat zasedel 100. mesto s šestimi minutami zaostanka za zmagovalcem.

3. etapa, Monteux-Sorgues, 
kronometer, 49 km:
1. J. BRAJKOVIČ SLO 1:01:51
2. D. MILLAR VB +0:27
3. E. H.-BOASSON NOR 0:44
4. T. VAN GARDEREN ZDA 0:54
5. D. MENČOV RUS 0:55
6. A. CONTADOR ŠPA 1:46
25. K. KOREN SLO 3:09
100. G. BOLE SLO 6:00

Skupni vrstni red:
1. J. BRAJKOVIČ SLO 10:22:04
2. D. MILLAR VB +0:36
3. T. VAN GARDEREN ZDA 0:50
4. A. CONTADOR ŠPA 1:41
5. G. THOMAS VB 2:01
6. C. KNEES NEM 2:20
7. L. BODROGI FRA 2:45
15. K. KOREN SLO 3:21
59. G. BOLE SLO 6:09
Brajkovič prevzel vodstvo na Dauphineju