Gregor Gazvoda sicer ni bil najhitrejši na progi, a je vseeno osvojil naslov članskega prvaka. Foto: EPA
Gregor Gazvoda sicer ni bil najhitrejši na progi, a je vseeno osvojil naslov članskega prvaka. Foto: EPA
Kristjan Koren
Kristjan Koren je pravi mojster vožnje na čas. Foto: RTV SLO
Matej Mugerli
Matej Mugerli je zaostal za Gazvodo, izpustil pa bo tudi Tour. Foto: RTV SLO
Koren najhitreje po dolini Soče

Solkan je četrtič zapored gostil državno prvenstvo v vožnji na čas. Kolesar Perutnine Ptuj je s 33,7 kilometra dolgo progo opravil v času 47 minut in 45 sekund. Drugo mesto je osvojil Matej Mugerli, ki je zaostal 45 sekund. Kolesar Liquigasa je bil sicer edini tekmovalec, ki nastopa na ProTouru.

"V celoti s svojim nastopom vsekakor ne morem in ne smem biti zadovoljen. Naslov je sicer res moj, toda to je bilo še daleč od tistega, kar bi se dalo napraviti, če bi se v celoti usmeril le v vožnjo na čas. V tej sezoni sem se odločil, da izboljšam predvsem svojo vožnjo v klanec in pri tem sem bil uspešen. Najbrž bom v drugem delu sezone nekaj več pozornosti namenil tudi kronometru, Kristjanu pa bi vsekakor čestital za nastop, saj se je očitno zares odlično pripravil. Na svetovnem prvenstvu bom najbrž resda nastopil v kronometru in upam, da bom uspešnejši kot lani v Avstriji, ko sem prvič doslej razočaran zapuščal prizorišče najpomembnejše dirke sezone," je povedal Gazvoda.

Priprave so se obrestovale
Absolutno najhitrejši čas je dosegel član Save Kranj Kristjan Koren (47:14), ki je tekmoval v kategoriji do 23 let. Koren se je na tekmo dolgo časa pripravljal, saj je zaradi nje izpustil Dirko po Sloveniji in s tem tudi ubranil naslov. Koren bo kmalu nastopil na evropskem prvenstvu v Sofiji, za vrhunec sezone pa načrtuje nastop na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu.

"Letos sem res vse podredil vožnji na čas in z današnjo predstavo sem več kot zadovoljen. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da mi je že pred nastopom selektor Hvastija zagotovil mesto v reprezentanci tako za evropsko kot svetovno prvenstvo. Dirke po Sloveniji sem se načrtno ognil, saj mi večina trenerjev pravi, da bi glede na moje sposobnosti moral še več pozornosti nameniti prav tej disciplini kolesarstva, ki pa zahteva nekaj posebnosti v pristopu k treningom. Letos smo se tako odločili, tudi oprema, ki jo imam, je vrhunska, seveda pa to še ne pomeni, da bom tudi v prihodnje prav vse namenil le vožnji na čas," je bil zadovoljen Koren.

Drugo mesto v kategoriji do 23 let je osvojil Blaž Jarc (Adria Mobil), ki je dosegel tretji absolutni čas (47:58).


Katergorije Elite, 37,9 km:
1. GAZVODA Perutnina Ptuj 47:45 2. MUGERLI Liquigas +0:46 3. PODGORNIK Mapa Map 1:14 4. KERKEZ Sava Kranj 2:02 5. GNEZDA Radenska Powerbar 2:15

U-23:
1. KOREN Sava Kranj 47:14 2. JARC Adria Mobil +0:44 3. SENEKOVIČ Adria Mobil 2:35 4. BAJT Sava Kranj 4:28 5. CUJNIK Adria Mobil 4.48

S. J.

Koren najhitreje po dolini Soče