Foto:
Foto:
Petacchi se je ponovno veselil s šampanjcem.
Benoit Joachim si je že drugi dan nadel zlato majico.

Vrstni red na prvih štirih mestih je bil enak kot v nedeljo v Burgosu: drugi Erik Zabel, tretji Oscar Freire, četrti Stuart O'Grady.

Petacchijev šov bi lahko pokvaril Zabel, ki se je 30-letnemu Italijanu v zadnjih metrih približal le na nekaj centimetrov, vendar se kolesar Fasse Bortolo ni dal in vknjižil 19. letošnjo zmago.

"Zaradi vetra, ki je med etapo izčrpaval ekipo, sem vedel, da bo tesno. Ker smo bili oboji zainteresirani za skupinski šprint, smo sodelovali s T-Mobilom, vendar sem v zadnjih 50 metrih Zabla izgubil izpred oči. Ozrl sem se, da bi videl, kje je, zato je bila na koncu razlika zelo majhna. Toda važno je, da sem zmagal," je povedal Petacchi, ki na svetovnem prvenstvu v Veroni ne bo nastopil. Sezono bo končal 10. oktobra na dirki svetovnega pokala Pariz-Tours.

Močan protiveter je oteževal pobege, tako da je glavnina brez težav polovila dve "četverki". Bilo je tudi kar nekaj padcev, med drugim je bil v enega udeležen eden izmed favoritov za končno zmago, Američan Tyler Hamilton.

Prav tako se je izvedelo, da se je nevsakdanja "nesreča" v ponedeljkovi etapi od Burgosa do Sorie pripetila Kazahstancu Aleksandru Vinokurovu, čigar kolo je zadel petkilogramski kamen, ki ga je v množico kolesarjev iz neznanega razloga zalučal neki Anglež.

Zlato majico je zadržal Benoit Joachim, Tadej Valjavec in Martin Hvastija pa sta etapo končala z glavnino v času zmagovalca.

V sredo bo prvi cilj v klanec. Po 186 kilometrih in prečkanju gorskega cilja druge kategorije, 1.250 metrov visokega Torremiroja, bo konec preizkušnje v Morelli (980 metrov).

Soria-Zaragoza, 167 km:                
  1. A. PETACCHI      ŠPA      4:23:01  
  2. E. ZABEL         NEM          vsi  
  3. O. FREIRE        ŠPA               
  4. S. O'GRADY       AVS               
  5. A. FURLAN        ITA               
  6. G. BONOMI        ITA               
  7. M. PERDIGUERO    ŠPA         isti  
  8. P. HORRILLO      ŠPA               
  9. A. COYOT         FRA               
 10. L. PAOLINI       ITA               
 ...                                   
107. T. VALJAVEC      SLO               
161. M. HVASTIJA      SLO          čas
 
Vrstni red po četrti etapi:

1. B. JOACHIM LUKS 13:38:59 2. M. VAN HEESWIJK NIZ + 0:18 3. M. BELTRAN ŠPA 0:24 4. M. BARRY ZDA 0:24 5. F. LANDIS ZDA 0:24 6. V.-H. PENA KOL 0:24 7. D. ZABRISKIE ZDA 0:24 8. A. VINOKUROV KAZ 0:40 9. C. EVANS AVS 0:40 10. A. VALVERDE ŠPA 0:47 ... 102. T. VALJAVEC SLO 2:56 105. M. HVASTIJA SLO 3:10