Tadej Pogačar. Foto: Reuters
Tadej Pogačar. Foto: Reuters

Za ekipo UAE Emirates bodo na ugledni dirki, na kateri je v preteklosti le enkrat zmagal slovenski kolesar (leta 2011 Grega Bole), ob kapetanu Pogačarju nastopili še Juan Ayuso, Valerio Conti, Sebastian Molano, Yousif Mirza, Aleksander Rjabušenko in Diego Ulissi.

"Po nekaj prostih trenutkih po olimpijskih igrah se vračam na Bretagne Classic. To je zame nov izziv, še nikoli nisem tam dirkal, zato preizkušnjo že težko pričakujem," se veseli Pogačar, ki je po drugi zaporedni zmagi na Touru šest dni pozneje sijajno dirkal tudi v Tokiu in na cestni dirki osvojil bronasto medaljo.

"Po olimpijskih igrah sem se vrnil v Slovenijo, v svojo domačo Komendo, kjer so me pozdravili družina in prijatelji. Bilo je res lepo, zares sem preživel nepozabno poletje," je še povedal Pogačar, ki je začrtal tudi urnik do konca sezone.

Na evropskem prvenstvu v Trentu (9. - 12. september) bo dirkal tako v kronometru kot na cestni dirki, prav tako se bo udeležil svetovnega prvenstva v Belgiji (26. septembra) in Dirke po Lombardiji (9. oktobra).

Bahrain Victorious v Plouay s peterico

Potem ko je ekipa Bahrain Victorious sporočila, da je zaradi okužbe z novim koronavirusom znotraj ekipe odpovedala sodelovanje na bretonski klasiki v Plouayju, so se zdaj odločili, da bodo vendr nastopili, toda v okrnjeni zasedbi - z le petimi kolesarji (Eros Capecchi, Scott Davies, Kevin Inkelaar, Rafa Valls in Stevie Williams).