LaMarcus Aldridge je predčasno končal sezono v Ligi NBA. Foto: Reuters
LaMarcus Aldridge je predčasno končal sezono v Ligi NBA. Foto: Reuters
Dwyane Wade
Dwyane Wade je hitro popravil izjavo na Twitterju. Foto: Reuters

Krilni center je v letošnji sezoni dosegal 21,7 točke, zbral osem skokov in 2,4 podaje na srečanje. V zadnjih dveh tednih je imel velike bolečine v kolku, po pregledu z magnetno resonanco v Vailu pa se je odločil, da bo težave odpravil z artroskopijo. “Vesel sem, ker sem končno izvedel, kje je težava, tako da jo lahko zdaj odpravim,” je po pregledu povedal 26-letni Aldridge.

"Zelo sem razočaran. Odlično se znajdem v tej ekipi, s soigralci smo se zares ujeli, prava kemija vlada v garderobi. V zadnjem mesecu sem imel občutek, da smo končno ujeli pravi ritem, zato je še toliko težje sprejeti, da je sezone predčasno konec," je pojasnil Aldridge. Odlične igre so ga pripeljale na širši spisek ameriške reprezentance za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.

Trail Blazersi so v letošnji sezoni zaostali za pričakovanji. Zbrali so 28 zmag in 31 porazov, sedem tekem pred koncem pa vse kaže, da ne bodo igrali v končnici. Prejšnji mesec je bil odpuščen tudi trener Nate McMillan, začasno ga je zamenjal Caleb Canales, ki je nanizal osem zmag in prav toliko porazov. Njegov načrt je pomladitev ekipe. Marcus Camby in Gerald Wallace sta bila že zamenjana, prekinili pa so tudi pogodbo s centrom Gregom Odenom, ki je bil veliki up, vendar ima kronične težave s koleni.
Wade se je hitro popravil, zdaj ne želi plačila
Dwyane Wade
je hitro preklical prenagljeno izjavo o finančnem nadomestilu za nastop za ameriško olimpijsko reprezentanco v Londonu. Zvezdnik Miamija je košarkarsko javnost najprej razburil z izjavo o denarnem nadomestilu za igranje na olimpijskih igrah, dan pozneje pa je sodbo spremenil in zdaj noče plačila za igranje za reprezentanco.

"Nočem plačila za igranje na olimpijskih igrah," se je popravil Wade, potem ko je bil tarča ostrih kritik navijačev zaradi izjave, da "bi fantje morali dobiti ustrezno kompenzacijo za njihov čas, posvečen olimpijskemu moštvu".

Wade je bil, kot je sam zapisal na Twitterju, napačno razumljen. "Z izjavo sem želel opozoriti na to, da so olimpijske igre povezane s posli, v katerih športniki niso udeleženi, gre seveda za zapleteno zadevo. Moja ljubezen do igre in ponos ob igranju za ZDA me motivirata bolj kot pa kakršen koli dolarski znesek na računu. Vedno je bila zame velika čast biti del ameriške olimpijske družine in se zelo veselim nastopa v Londonu to poletje," je Wade popravil svoje prvotno mnenje.

Wade je za ameriško reprezentanco igral v Atenah leta 2004, kjer so ameriški košarkarji osvojil bron, in v Pekingu leta 2008, kjer so Američani osvojili zlato, londonske igre pa bodo, kot je napovedal, njegove zadnje.