Dwayne Wade je bil pred štirimi leti eden glavnih ameriških igralcev. Kdo bo letos prevzel njegovo vlogo? Foto: Reuters
Dwayne Wade je bil pred štirimi leti eden glavnih ameriških igralcev. Kdo bo letos prevzel njegovo vlogo? Foto: Reuters
Pau Gasol
Španci so poleg Američanov glavni favoriti za olimpijski naslov. A sta Pau Gasol in Juan Carlos Navarro klubsko sezono zaključila v vse prej kot blesteči formi ... Foto: EPA

Legenda LA Lakersov je o MVP-ju letošnje sezone v Ligi NBA po številnih šalah in osvojenem naslovu vendarle spremenila mnenje: "Hvala Bogu, da je v NBA-ju in da ga lahko gledamo vsak dan." Johnson je bil pred 20 leti v Barceloni član zlatega ameriškega olimpijskega moštva - "Dream Teama" -, ki še vedno velja za največjega vseh časov. Zelo talentirano ekipo so Američani sestavili tudi pred štirimi leti, ko so po osmih letih v Pekingu spet osvojili naslov, nekaj podobnega pa se obeta tudi letos. V olimpijski ekipi bosta med drugim moči združila tudi trenutno najboljša igralca na svetu - James in Kevin Durant.

Poleg njiju se bodo v Las Vegasu na pripravljalnem taboru pred začetkom iger zbrali še vsaj trije člani obeh finalistov Lige NBA - Chris Bosh, Russell Westbrook in James Harden, močno vprašljivo pa je sodelovanje Dwyana Wada.

Miami je na prvem mestu
Zvezdnik Miamija ima težave z levim kolenom že vse od začetka končnice, kljub temu pa je odigral vse tekme: "Moral se bom odločiti, kaj bom naredil z mojim kolenom in kaj je najbolje zame. Seveda bi rad odšel na olimpijske igre, vendar če bo potrebna operacija, bo potrebna. Moja zavezanost in predanost Miamiju je zame najpomembnejša."

Pred štirimi leti glavni ameriški igralec
Wadu so med obračunom drugega kroga proti Indiani praznili koleno, čez nekaj dni pa ga čaka magnetna resonanca. Wade je bil pred štirimi leti kljub Jamesu, Kobeju Bryantu, Dwightu Howardu in Chrisu Paulu prvi strelec ekipe. V igro je prihajal s klopi in bil najboljši igralec na turnirju.

Američani se bodo v Las Vegasu zbrali 6. julija, trenirati pa bodo začeli 13. julija. Olimpijske igre se začenjajo 27. julija. Američane prva tekma čaka dva dni pozneje proti Franciji s Tonyjem Parkerjem na čelu.