Zmago Sagadin ima o Zdovcu zelo dobro mnenje. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Zmago Sagadin ima o Zdovcu zelo dobro mnenje. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
MIk Pavlovič
MIk Pavlovič je imel svojega favorita, a tudi z Zdovcem je zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO

"O Juretu vse najboljše, imel sem ga rad že kot igralca. Je korekten, prepričan sem, da se bo novi vlogi hitro prilagodil. Pozna večino igralcev in ima z njimi dobre odnose," je prepričan Sagadin, ki je bil nekoč tudi sam selektor. Trenutno je Sagadin v Parizu. Pravi, da ga s Košarkarske zveze niso klicali, tako da očitno ni bil v igri za selektorja. Nazadnje je treniral poljski Anwil, sodelovanje pa naj bi se končalo tudi zaradi finančne krize.

Pavlovič favoriziral Tanjevića
Velik košarkarski strokovnjak Pavlovič pravi, da bi bila idealna izbira sedanji trener Fenerbahčeja Bogdan Tanjević, kar govori že dlje časa, vendar so verjetno finančne zahteve previsoke. O Juretu Zdovcu ima nekaj pomislekov: "Gotovo je bil eden naših najboljših ali kar najboljši obrambni igralec v vsej Jugoslaviji. Enostavno nenadomestljiv. A kot selektor bo najbrž igralce vedno gledal skozi prizmo obrambe. Morda ima tudi nekoliko premalo strokovnega znanja, nenazadnje ni študiral na Fakulteti za šport, prav tako mu manjka izkušenj."

Podobno kot Sagadin ima tudi Pavlovič o Zdovčevi osebnosti najlepše mnenje: "Brez dvoma je pošten človek s pozitivnim odnosom do košarke."