Primož Brezec se spet seli. Foto: MMC RTV SLO/M. M.
Primož Brezec se spet seli. Foto: MMC RTV SLO/M. M.

Prestopni rok v Ligi NBA je končan, poleg Brezca so Sixersi odstopili še Royala Iveyja in izbor v drugem krogu nabora, v zameno pa dobili Francisca Elsona in Jodieja Meeksa. Slovenski reprezentančni center je s Philadelphio sklenil enoletno pogodbo, vendar na parketu dobival le drobtinice, ali pa še teh ne. Predtem je v Ligi NBA igral še za Indiano, Charlotte, Detroit in Toronto.

T-Mac v MSG-ju
Tracy McGrady
se medtem v dogovoru treh moštev: Sacramenta, Houstona in New Yorka seli h Knicksom. Poleg njega iz Udrihovega Sacramenta prihaja še španski branilec Sergio Rodriguez, Kralji pa so dobili Carla Landryja ter Joeyja Dorseyja (oba Houston) in Larryja Hughesa iz New Yorka.

New York poleti menda kar po dva zvezdnika
Rakete so okrepili Kevin Martin, Jordan Hill in Jared Jeffries, nekaj prednosti bodo imeli tudi v prihodnjih izborih leta 2011 in 2012. Knicksi, ki imajo za prihodnjo sezono pod pogodbo le še štiri košarkarje, so tako sprostili precej "salary capa" in napovedali lov na kar dve veliki prosti "ribi" na poletni tržnici: LeBrona Jamesa in Dwayna Wada ali pa Wada in Chrisa Bosha ali pa Jamesa in Joeja Johnsona.

Vroči krilni center Amare Stoudemire medtem dokončno ostaja v Phoenixu.