Slovensko srečanje v Denverju. Foto: KZS
Slovensko srečanje v Denverju. Foto: KZS

"Vselej je lepo dobiti obisk prijateljev iz domovine. Resda smo s soigralci in štabom reprezentance v stikih po telefonu, a druženje v živo zunaj reprezentančnih obveznosti je vedno zelo prijetno. Seveda sem z zanimanjem spremljal reprezentanco na svetovnem prvenstvu. Zlasti sem užival, ko sem soigralce gledal na tekmi proti Avstraliji. Menim, da so fantje glede na vse okoliščine odigrali dobro prvenstvo," je ob obisku povedal Vlatko Čančar.

Čančar ob pokalu za naslov prvaka. Foto: KZS
Čančar ob pokalu za naslov prvaka. Foto: KZS

Želi si igrati na olimpijskih igrah
Koprčan se je poškodoval v pripravah na svetovno prvenstvo. "Kar se okrevanja tiče, gre trenutno vse po načrtih. Pred dnevi sem že začel tekalne treninge. Hvala bogu, ni nobene reakcije, koleno ne zateka in vse gre v pravi smeri. A se vsi skupaj zavedamo, da ne smemo hiteti in moramo slediti zastavljenemu načrtu. Predvidoma aprila naj bi začel resnejše treninge z žogo, in upam, da bo vse skupaj še naprej šlo v pravi smeri. Vsekakor so moje velike želje vnovično igranje na olimpijskih igrah," je navijačem v Sloveniji sporočil Čančar.

Srečanje obeh NBA-jevcev
V ponedeljek so v Ball Areni v Denverju prav gostovali Dončićevi Mavsi. Srečanje Vlatka Čančarja in Luke Dončića je bilo izjemno pristno. Slovenski superzvezdnik, ki so ga prav na dan tekme desetič izbrali za igralca tedna na zahodu, je Čančarja poleti v reprezentančni vrsti močno pogrešal. Hkrati pa upa, da bosta v dresu slovenske reprezentance združila moči.
Denver je v ligi NBA sicer porazil Dončićevu Dallas.

Dončić verjame v reprezentanco
Po domači tekmi proti Los Angeles Clippers in drugem porazu po vrsti je Dončić v svojem slogu pokomentiral tekmece v kvalifikacijah za olimpijske igre: "V Grčiji nas prav gotovo čaka težko delo. A kot sem že večkrat poudaril, verjamem v našo reprezentanco. Želim si, da zdravi dočakamo poletje, in mislim, da smo sposobni doseči drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre. Pred polno dvorano navijačev bo vsekakor užitek igrati."

Križnar zadovoljen nad okrevanjem
"Izjemno nas veseli, da Vlatko Čančar po poškodbi odlično okreva. Navdušujeta nas njegova izjemna želja in volja, ki ju kaže, in le želimo si lahko, da bo okrevanje še naprej potekalo po zastavljenih načrtih. Verjamem, da o Luki Dončiću in njegovih izjemnih predstavah pod koši ni treba izgubljati preveč besed in da lahko v njegovih mojstrovinah le uživamo," pa je povedal Aleš Križnar.