Jaka Blažič in soigralci so popustili v zadnji četrtini. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič in soigralci so popustili v zadnji četrtini. Foto: www.alesfevzer.com

Na tekmi za tretje mesto je Bayern hitro pobegnil, a se je zmajem uspelo vrniti v igro že v prvem polčasu. Pred zadnjo četrtino je semafor kazal 61:53 v korist Nemcev, ki so se v zadnji četrtini še bolj oddaljili, na koncu pa se veselili zmage s 16 točkami naskoka.

Panathinaikos osvojil turnir v Tivoliju

Za Ljubljančane je Aleksej Nikolić dosegel 10 točk, sledila sta D. J. Stewart in Devin Robinson z devetimi. Pri Bayernu sta po 13 točk dosegla Oscar Da Silva in Carsen Edwards, 11 jih je dodal Devin Booker.

Mitrović: Obe tekmi sta bili na tekmovalni ravni in ne toliko na prijateljski
"S turnirjem sem zelo zadovoljen. Igrati s takšnimi ekipami je privilegij in čast. Za naše igralce je zelo pomembno, da se pomerimo s kakovostnimi ekipami, da vidimo, kje smo. Zagotovo to najbolj velja za mlajše igralce, ki so dobro izkoristili svojo priložnost. Menim, da je bila tekma z Bayernom boljša, kot tekma s Panathinaikosom, čeprav je bil izid morda slabši, a je bila energija in naša igra na visoki ravni. Lahko rečem, da sta bili obe tekmi, ki smo jih odigrali na turnirju, na tekmovalni ravni, in ne toliko na prijateljski," je povedal trener Olimpije Zvezdan Mitrović.

Cedevita Olimpija želi s prevetreno ekipo narediti veliko korak naprej
Sorodna novica Panathinaikos ugnal Cedevito Olimpijo za finale

Panathinaikos v dobri formi že na začetku sezone
Evropski prvaki so bili vseskozi v prednosti na finalni tekmi. Ekipi sta se le enkrat izmenjali v vodstvu, Panathinaikos si je že ob koncu druge četrtine priigral dvomestno prednost (26:14). V drugem polčasu je Anadolu Efes zaostanek nekoliko zmanjšal, v tretji četrtini so se Grki znova oddaljili in se na koncu veselili zmage.

Za Panathinaikos je Jerian Grant dosegel 14 točk, Ioannis Papapetrou, Marius Grigonis in Ntinos Mitoglou so jih dodali po 13. Pri Efesu sta bila dvomestna Daniel Oturu (18) in Jordan Nwora (13).

Trener Cedevite Olimpije Mitrović zelo zadovoljen kljub dvema porazoma

Zvezde Evrolige na tivolskem parketu, finale:
PANATHINAIKOS – ANADOLU EFES
83:72 (26:14, 18:23, 22:14, 17:21)
Grant 14, Papapetrou, Grigonis in Mitoglou po 13; Oturu 18, Nwora 13.

Tekma za tretje mesto:
CEDEVITA OLIMPIJA – BAYERN
66:82 (18:25, 20:17, 15:19, 13:21)
Nikolić 10, Stewart in Robinson po 9, Jones 8, Beringer in Ogbeide (10 skokov) po 7, Lemar in Blažič po 6, Daneu 4.