Mike D'Antoni je znan po številnih napadalnih akcijah, obramba pa nikoli ni bila zaščitni znak njegovih ekip. Foto: EPA
Mike D'Antoni je znan po številnih napadalnih akcijah, obramba pa nikoli ni bila zaščitni znak njegovih ekip. Foto: EPA

opi New York Knicksov.

New York in 53-letni Hornacek sta dosegla dogovor o triletnem sodelovanju s pogodbo v vrednosti 15 milijonov dolarjev. Knicksi so z 32 zmagami in 50 porazi znova ostali brez končnice, v kateri so zadnjič igrali v sezoni 2012/13. Hornacek bo peti trener ekipe iz New Yorka v zadnjih šestih letih.

Od leta 2013 do 2016 je bil trener Phoenixa, pred tem pa dve sezoni pomočnik trenerja pri Utah Jazzu. Phoenix in Hornacek sta se se razšla letos februarja, potem ko je zasedba iz Arizone dosegla le 14 zmag in doživela 35 porazov.

D'Antoni bo prejel 15 milijonov za tri leta
Novega trenerja bo imel tudi Houston, ki se je dogovoril z Mikom D'Antonijem. 65-letnik ima dolgoletne trenerske izkušnje v Ligi NBA, saj je bil v zadnjih 15 sezonah trener Denverja, Phoenixa, New Yorka in LA Lakersov. V sezoni 2004/05, takrat na klopi Phoenixa, je bil izbran za najboljšega trenerja Lige NBA.

Houston se je letos uvrstil v končnico, a nato izpadel v prvem krogu, potem ko ga je izločil Golden State. D'Antoni je podpisal triletno pogodbo v vredno 15 milijonov ameriških dolarjev.