Aleš Križnar je direktor evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji, ki je oddaljen le še dobrih 26 mesecev. Foto: KZS
Aleš Križnar je direktor evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji, ki je oddaljen le še dobrih 26 mesecev. Foto: KZS

Priprave na največji športni dogodek, ki ga bo gostila Slovenija, so v polnem teku, direktor Eurobasketa '13 pa jih je predstavil med obiskom spletne klepetalnice Multimedijskega centra.

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Osem milijonov za nemoten potek EP-ja
Križnarja ste povprašali, kako potekajo priprave na največji športni dogodek v Sloveniji, ki bo predvidoma med 4. septembrom in 22. septembrom leta 2013 v Ljubljani, Kopru, Novem mestu, na Jesenicah in Ptuju.

Največ vprašanj je bilo o gradnji in obnovi dvoran. Še posebej to zadeva Ptuj in Novo mesto, kjer morajo zgraditi povsem novi dvorani. V Novem mestu za dvorano Portoval urejajo dokumentacijo, medtem ko naj bi začeli na Ptuju graditi že letos. O ceni vstopnic za prvenstvo so že razmišljali pri pripravi proračuna prvenstva, ki bo znašal osem milijonov evrov, a jih še niso določili. V omenjenem proračunu niso vštete naložbe za gradnjo in obnovo dvoran.

Iščejo se prostovoljci!
Kogar zanima, da bi postal prostovoljec - septembra 2013 jih bodo potrebovali okoli 1.500, Križnar poziva, da naj se odzovejo že na objavljeni razpis za prostovoljce na močnem pripravljalnem turnirju Adecco Pokala Ex-YU 2011, ki bo od 6. do 9. avgusta v Ljubljani v Stožicah. Več informacij se nahaja na http://www.kzs.si/ in www.facebook.com/ifeelbasket.

Od košarkarja prek hotelirja do organizatorja
Križnar je bil na mesto direktorja EP-ja 2013 imenovan konec marca letos. Križnar je nekdanji mladinski reprezentant, ki si je po dokončanem študiju ekonomije izkušnje nabiral v hotelirstvu. Nazadnje je delal v Washingtonu.