Igor Dolenc je MMC-jevo klepetalnico obiskal drugič. Foto: MMC RTV SLO
Igor Dolenc je MMC-jevo klepetalnico obiskal drugič. Foto: MMC RTV SLO
Marko Milič
Za Marka Miliča se bo verjetno po koncu kariere našel kak položaj v klubu. Foto: MMC RTV SLO

Trener Aleksander Džikić je moral zaradi tega oditi, s klubom so se razšli korektno sporazumno. Sezona je bila polovično uspešna, saj so košarkarji v zeleno-belih dresih vseeno osvojili oba domača naslova, v Evroligi in Ligi NLB pa je bil izkupiček porazen. Kljub temu, da je bilo zgrešenih nakupov v letošnji sezoni kar nekaj, klub še vedno ne razmišlja o športnem direktorju: "Upravni odbor je odločil, da bi bila takšna investicija v tem trenutku predraga, ni pa rečeno, da se nekoč to ne spremeni," je dejal Igor Dolenc, ki je bil gost naše spletne klepetalnice.

"Nekaj igralcev je še pod pogodbo. Kar se mladih tiče - vzpostavili smo odlično mlado ekipo, ki je sodelovala tudi na final fouru v Berlinu. V Sloveniji smo osvojili pokal mladih, tako da imamo očitno veliko potencijala," je o mladih igralcih misli strnil Dolenc, ki ima z ljubljanskim klubom še triletno pogodbo.

Kakšno bo moštvo?
"Greenu je potekla pogodba, ni pa še odpisan za naslednjo sezono. Rudež ima pogodbo z nami in kot vsi bo tudi on del pogajanj, Hukića so pestile poškodbe, sicer pa je korektno opravil svoje delo. Mirza Begić ima za naš budget previsoko pogodbo, Harringtonu je pogodba potekla in ne bomo je podaljšali," je povedal Dolenc, ki mu kljub pritiskom in 24-urnemu delovniku ni žal, da je nastopil kot direktor zmajev.

Direktor je še povedal, da se s Slovanom dogovarjajo o posoji igralcev, da sta trenutno Miha Zupan in Marka Maraviča prosta igralca, pokomentiral kvaliteto slovenske lige in pričakovanja pred novo sezono.

A. B.