Izziv Lige NBA je bil za Gorana Dragiča premočan. Foto: KZS
Izziv Lige NBA je bil za Gorana Dragiča premočan. Foto: KZS

Agent 22-letnega košarkarja Rade Filipović je za ameriške medije izjavil, da so sedemtedenska pogajanja s Španci končno končana in da je Dragič že na poti v Phoenix, kjer bo kmalu podpisal štiriletno pogodbo. "Na vse načine je želel iti v Phoenix. Navijači Sunsov bodo zadovoljni, saj so dobili odličnega košarkarja in osebo," je povedal Filipović.

Sunsi so letos izbrali Dragiča v drugem krogu nabora, potem ko so ga tik pred izborom tudi pripeljali v ZDA in ga preizkusili. Še lani košarkar Uniona Olimpije naj bi bil v Phoenixu prva rezerva zvezdniku Stevu Nashu. 34-letni organizator igre je bil dvakratni MVP rednega dela lige.

Odškodnina, ki jo je moral Dragič plačati Špancem za odkup pogodbe, je znašala 1,5 milijona dolarjev. Phoenix je lahko plačal le 500.000 dolarjev, ostalo je moral s svojega računa dati Dragič, vendar so mu Sunsi temu primerno plačo za prvo leto zvišali na 2 milijona dolarjev.

Slovenija bo imela tako v naslednji sezoni Lige NBA štiri košarkarje. Poleg Dragiča bodo na ameriških parketih igrali še Beno Udrih (Sacramento), Rašo Nesterovič (Indiana) in Saša Vujačič (LA Lakers).

R. K.