John Wall je z zabijanjem prek maskote Wizardsov prišel do zmage. Foto: EPA
John Wall je z zabijanjem prek maskote Wizardsov prišel do zmage. Foto: EPA
Terrence Ross, John Wall, Paul George
Terrence Ross, John Wall in Paul George so zanesljivo premagali ekipo Zahoda. Foto: EPA
Trey Burke in Damian Lillard
Trey Burke in Damian Lillard sta se veselila tesne zmage v spretnostnem izzivu. Foto: EPA
Marco Belinelli
Marco Belinelli je v podaljšku finala metanja trojk navdušil s 24 točkami. Foto: EPA

Najboljšemu slovenskemu košarkarju se je nastop na nedeljski glavni tekmi zvezd kljub odlični sezoni v dresu Phoenixa izmuznil. Za tolažbo je nastopil na spretnostnem izzivu, kjer tekmujejo najboljši branilci Lige NBA, letos so prvič tekmovali v dvojicah.
Pristop Jacksona neresen
"Gogi", ki je bil drugi Slovenec na dogajanjih NBA-jevega konca tedna All Star (Beno Udrih je leta 2005 nastopil na tekmi novincev), je v paru s košarkarjem Oklahome Jacksonom izpadel v polfinalu. Jackson se je sprehajal med ovirami, tekmovanja ni vzel resno, zato čas 42,3 sekunde ni bil dovolj za preboj v finale. Hitrejša sta bila Damian Lillard (Portland) in Trey Burke (Utah), ki sta zmagala tudi v finalu s časom 45,2 sekunde. Za stotinko sekunde sta ugnala Victorja Oladipa in Michaela Carterja Williamsa.

Ljubljančan je po tekmovanju povedal, da se je zelo zabaval. "Prvič v karieri sem bil na vikendu All Star in te tri dni si bom za vedno zapomnil. Bilo je zabavno, spoznal sem veliko novih ljudi, skratka nepozabna izkušnja," je dejal Dragič in na vprašanje novinarja, kaj mu pomenijo besede Kevina Duranta, da bi moral biti uvrščen na glavno tekmo All Star, odgovoril: "Njegove besede mi pomenijo veliko. Trenutno je ob LeBronu Jamesu najboljši košarkar na svetu. Trudil se bom, da bom naslednje leto res uvrščen na glavno tekmo."
Miller stavil na Dragića
Spretnostni poligon je tekmovanje, kjer mora vsak košarkar najprej zadeti polaganje, nato voditi žogo med postavljenimi ovirami, jo vreči v postavljeno luknjo, zadeti met z vrha rakete, nato mora znova vijugati med ovirami in tekmovanje končati s polaganjem.
Pred začetkom tekmovanja so na televizijski postaji TNT komentatorji izbrali svojega favorita. Legendarni Reggie Miller se je odločil za "Gogija". "Moj favorit je Goran Dragić, ki je preporodil Phoenix in bi moral igrati na tekmi All Star v nedeljo," je poudaril eden izmed najboljših košarkarjev v zgodovini Lige NBA, ki ni nikoli osvojil šampionskega prstana.
Wallovo zabijanje navdušilo gledalce
Tudi tekmovanje v zabijanju je potekalo po novih pravilih. Lanski zmagovalec Terrence Ross (Toronto), Paul George (Inidana) in John Wall (Washington) so nastopali za Vzhod. Prepričljivo so premagali ekipo Zahoda, ki so jo sestavljali Ben McLemore (Sacramento), Harrison Barnes (Golden State) in Lillard (Portland). V minuti in pol so uigrano izvedli nekaj izjemnih zabijanj, prepričali so tudi stroge sodnike (Dominique Wilkins, Magic Johnson in Julius Erving).
23-letni Wall je nato v posamičnem zabijanju izločil McLemora (zabil je prek Shaquilla O'Neala, ki je sedel v kraljevem sedežu). Skočil je prek maskote Washingtona, pobral žogo z glave in jo zabil nazaj skozi obroč. Požel je velik aplavz v dvorani, gladko je zmagal tudi pri glasovanju navijačev po svetu.
Belinelli po podaljšku zmagovalec v metanju trojk
Trojke je najbolje metal Marco B(San Antonio), ki je v finalu premagal Bradleyja Beala (Washington). Oba sta zbrala po 19 točk, zato je bil potreben podaljšek, kjer je Italijan neverjetno zadeval in s 24 točkami prišel do prestižnega naslova.
Tudi pri tem tekmovanju so malce spremenili pravila. Vsi košarkarji so imeli na voljo 60 sekund časa, metali so s petih položajev. Sami so določili položaj, kjer so vse žoge štele dve točki, na preostalih položajih je bila dve točki vredna le zadnja žoga.
Bosh specialist za mete s sredine igrišča
V tekmovanju "Shooting Stars" so drugo leto zapored zmagali Chris Bosh, Dominique Wilkins in Swin Cash. Zvezdnik Miamija, legendarni igralec Atlante in košarkarica ekipe Chicago Sky so slavili s časom 31,4 sekunde. Vsaka ekipa mora zadeti met z desne strani rakete, z vrha rakete, za tri točke, odloča pa met s sredine igrišča. Vse ekipe so imele veliko težav pri metu s sredine, Bosh pa je v predtekmovanju in v finalu zadel v prvem poskusu. Drugo mesto so zasedli Kevin Durant (Oklahoma), Karl Malone in Skylar Diggins (Tulsa Shock).
Vrhunec v noči na ponedeljek
63. tekma All Star bo v noči na ponedeljek, ko se bosta pomerili ekipi Vzhoda in Zahoda, ki je dobil zadnja tri srečanja, skupno pa še vedno prepričljivo vodi Vzhod (36:26).