Mikael Hopkins se je izkazal z dvojnim dvojčkom. Foto: www.alesfevzer.com
Mikael Hopkins se je izkazal z dvojnim dvojčkom. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so v tej sezoni Krko premagali že na obeh tekmah Lige ABA in v superpokalu, zdaj pa še na prvem medsebojnem obračunu v državnem prvenstvu. V Ligi Nova KBM je Olimpija v polni zasedbi odigrala šele drugo tekmo in obe zanesljivo dobila, trikrat pa je nastopila s povsem pomlajeno ekipo. Tokrat je zaradi zdravstvenih težav manjkal le Jaka Blažič, a se odsotnost kapetana pri gostih ni poznala. Po menjavi trenerja je Krka po dveh zmagah prvič klonila, odkar jo vodi Dalibor Damjanović.

Cedevita Olimpija slavila v Novem mestu

Olimpija je po slabši prvi četrtini pobudo prevzela v drugi, v tretji četrtini pa si je priigrala občutnejšo prednost, ki jo je v zadnji zanesljivo obdržala. Bila je boljša v skoku, sprva pa je imela težave z izgubljenimi žogami. Čeprav jih je zapravila kar 19, pa je Krka še dve več; po izgubljenih žogah nasprotnika so zmaji dali devet točk več od tekmecev. Ljubljančani so bili pričakovano uspešnejši tudi v tranzicijski igri, saj je bilo razmerje v doseženih koših po protinapadih 17:7. Najboljša strelca tekme sta bila Jarrod Jones in Mikael Hopkins, ki je ujel še deset odbitih žog. Pri Krki je bil s 13 točkami najboljši Vasilije Vučetić.

Ljubljančani so zadeli 12 trojk iz 26 poskusov. Trikrat je bil izza črte natančen Jarrod Jones. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani so zadeli 12 trojk iz 26 poskusov. Trikrat je bil izza črte natančen Jarrod Jones. Foto: www.alesfevzer.com

Krka je bolje začela tekmo, prevzela pobudo, s trojko Vučetića pa prvo četrtino dobila s 24:15. Zmaji so svoje vrste strnili v drugi četrtini. Potem ko so se znašli v zaostanku za 12, so počasi začeli zmanjševati zaostanek in po slabi polovici četrtine so prišli že na -3. Zatem Krka ni znala unovčiti nešportne osebne napake Jonesa, ki je tri minute pred koncem polčasa s trojko izenačil, v naslednjem napadu pa zabil za gostujoče vodstvo s 34:32. Ob koncu prvega dela je Olimpija naredila delni izid 14:3.

Gostitelji so dobro začeli drugi polčas. Po trojki Nejca Bariča in prostih metih Luke Lapornika, ko je tehnično napako dobil Jurica Golemac, so hitro znižali na -1. Toda s trojkama sta odgovorila Alen Hodžić in Kendrick Perry, tako da so se zmaji zelo hitro odlepili na devet točk naskoka; 15 minut pred koncem je Perry s še eno trojko priigral Ljubljančanom prvo dvomestno prednost. V zadnji četrtini so razliko brez težav zadržali. Najvišja je bila 16 točk, do konca pa je Krka nekoliko omilila poraz.

Zmaji še četrtič v sezoni boljši od Krke

Liga Nova KBM za prvaka, 5. krog:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA
63:76 (24:15, 10:24, 17:21, 12:16)
Vrabac 9, Škifić, Lapornik in Camphor po 7; Hopkins (10 skokov) in Jones po 19, Murić 11, Pery 9, Hodžić 6.

Sobota ob 18.00:
TERME OLIMIA – ROGAŠKA

Sreda, 31. 3., ob 19.00:
HELIOS SUNS – GGD ŠENČUR

Lestvica:                   
CEDEVITA OLIMPIJA  6  3 3  9
ROGAŠKA            4  3 1  7
KRKA               5  2 3  7
GGD ŠENČUR         5  2 3  7
TERME OLIMIA       4  2 2  6
HELIOS SUNS        4  2 2  6

Liga Nova KBM za obstanek, sobota ob 18.00:
ECE TRIGLAV – ZLATOROG LAŠKO

Ob 19.00:
HOPSI – ŠENTJUR

Lestvica:                              
ŠENTJUR            10  8 2  18         
ZLATOROG           10  5 5  15         
------------------------------         
HOPSI              10  5 5  15         
------------------------------         
ECE TRIGLAV        10  2 8  12         
Prvi dve mesti vodita v četrtfinale.