Joshua Thompson je bil nerešljiva uganka za Ilirijo. Foto: www.alesfevzer.com
Joshua Thompson je bil nerešljiva uganka za Ilirijo. Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji iz Podčetrtka so dobro vstopili v novo sezono. Najprej so presenetili Krko, potem so tesno klonili v Domžalah, zdaj pa so dve točki odnesli še iz Ljubljane. V Tivoliju so pobudo prevzeli v drugi četrtini, ki so jo dobili s 25:11, v 14. minuti pa so prvič povedli z dvomestno razliko, potem ko so naredili serijo 9:0.

Gostje so si priigrali že 18 točk naskoka, toda potem so varovanci Stipeta Modrića začeli topiti zaostanek. V 34. minuti so se približali na -4. V končnici so imeli domači košarkarji priložnost, da bi povsem ujeli priključek. 30 sekund pred koncem je Luka Kureš prestregel žogo in izza črte zadel za -1. Žiga Švigelj je bil nato dvakrat uspešen s črte prostih metov, na drugi strani pa se je roka zatresla Timu Tomažiču in Joshua Thompson je zatem potrdil zmago Podčetrtka.

Ameriški organizator igre, ki je na parketu prebil vseh 40 minut, je bil s 25 točkami (iz igre 7/14) in indeksom 32 najboljši igralec srečanja. Ujel je tudi devet odbitih žog in izsilil deset osebnih napak. Aleksandar Stoimenov je dodal 16 točk, prav toliko jih je dal tudi Tomažič, ki je bil prvi strelec Ilirije.


LIGA OTP BANKA, 3. krog
ILIRIJA – TERME OLIMIA 75:79
Tomažič 16; Thompson 25, Stoimenov 16.

Sobota ob 13.00:
KANSAI HELIOS – ECE TRIGLAV

Ob 16.00:
KRKA – ŠENTJUR

ZLATOROG – GGD ŠENČUR

Ponedeljek ob 17.30:
LTH CASTINGS – ROGAŠKA