Bryant Dunston je igralec, ki se povsem vklaplja v Zdovčevo filozofijo igre. Foto: Reuters
Bryant Dunston je igralec, ki se povsem vklaplja v Zdovčevo filozofijo igre. Foto: Reuters

Dvakratni najboljši obrambni igralec Evrolige Bryant Dunston je sprejel vabilo Košarkarske zveze Slovenije in želi Sloveniji pomagati na septembrskem evropskem prvenstvu.

Jure Zdovc: "Ko sem v času, ko sem drugič prevzel slovensko izbrano vrsto, razmišljal o mogočih kandidatih, sem preveril kar nekaj košarkarjev, ob kakovosti igre, pozitivnem značaju, borbenosti in možnosti vklopa v moj sistem igre pa je na vrh moje lestvice prišel Bryant Dunston. Poudaril bi, da je Dunston moja izbira in želja, s katero sem seznanil vodstvo KZS-ja. Sam sem pred 14 dnevi odšel v Pirej, in ko se je izkazalo, da je ameriški krilni center izjemno zainteresiran za sodelovanje, sem KZS prosil za uradno sprožitev vseh mogočih postopkov, da bi Dunston lahko zaigral že na letošnjem EP-ju."

Bryant Dunston je 203 cm visoki krilni center, ki v Olympiacosu igra zadnji dve sezoni. V lanski sezoni je v Evroligi v povprečju dosegal po 10,3 točke in 5,3 skoka na tekmo, v letošnji 7,1 točke in 4,4 skoka na tekmo.

Zdovc je že lani vodstvo KZS-ja seznanil z razmišljanjem o tem, da bi bilo treba za največja tekmovanja naturalizirati tujega košarkarja, sposobnega igrati na mestu krilnega centra ali centra. Igralec Olympiacosa Bryant Dunston je zdaj res blizu temu, da obleče slovenski reprezentančni dres, saj je treba urediti le še nekaj birokratskih zadev.

Zdovc: "Poudaril bi, da je Američan zvestobo slovenskemu dresu obljubil za štiriletno obdobje, v nasprotju z nekaterimi namigi pa za svoje igranje nikakor ne bo prejel nobenega denarnega ali kakršnega koli drugačnega nadomestila. Prepričan sem, da ga bo, če bo postopek naturalizacije uspešen, zaradi simpatičnosti, metanja za vsako žogo in neustrašnosti vzljubil vsakdo, ki trenutno še ni prepričan o smiselnosti njegovega prihoda."