Kapetan zmajev Marko Milič bi moral biti eden pomembnejših Džikićevih adutov tako v napadu kot v obrambi. Učinek Tadije Dragičevića bo pač treba omejiti ... Foto: RTV SLO
Kapetan zmajev Marko Milič bi moral biti eden pomembnejših Džikićevih adutov tako v napadu kot v obrambi. Učinek Tadije Dragičevića bo pač treba omejiti ... Foto: RTV SLO
Aleksandar Džikić
Kako bo Aleksandar Džikić po slovenskem pokalu opravil z drugim pomembnim testom sezone? Foto: MMC RTV SLO

Še posebno, ker imajo nasprotniki ljubljanskega moštva prednost domačega igrišča s prvo tekmo v sredo ob 20. uri. Za vse je bil "kriv" poraz zmajev proti FMP-ju v zadnjem krogu rednega dela, vendar nezadovoljstva pri Olimpijinem strokovnem štabu ni čutiti.

Džikić kljub porazu zadovoljen
"Jaz verjamem v to ekipo, za doseganje dobrih rezultatov je sicer treba zgraditi sistem navad in oblikovati zmagovalno miselnost. Mi delamo na tem. S tekmo pri FMP-ju sem bil res zadovoljen, v nekoliko drugačnih okoliščinah bi lahko zmagali. Ocenjujem, da imamo tako mi kot Crvena zvezda možnosti za uspeh," napoveduje glavni trener Aleksander Džikić.

Kateri način igre bo pretehtal?
Nasprotnika, ki je nedavno klonil v osmini finala pokala Uleb proti Bešiktašu, razumljivo spoštuje: "Vsaka ekipa ima svoje prednosti in slabosti, Crvena zvezda pa je zelo kakovostna zasedba, ki jo vodi Tadija Dragičević. Mi smo na drugi strani podrejeni moštvenemu delu, zato bomo videli, kateri sistem bo pretehtal v tej tekmi."

Zlasti nevarna dvojica Dragičević - Cook
Ekipa Stevana Karadzića, najboljše napadalno moštvo lige, ima zares izjemnega posameznika - Dragičevića. 205 cm visoki krilni center je s povprečjem 21,4 točke prvi strelec tekmovanja, veliko mu pomaga branilec Omar Cook.

Ekipi sta v letošnjih medsebojnih obračunih doživeli vsaka po en poraz. Crvena zvezda je pred svojimi gledalci slavila oktobra z 92:81, Olimpija pa januarja v Tivoliju z 92:80.

Liga NLB, četrtfinale:
Sreda ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA - UNION OLIMPIJA

Druge tekme, četrtek ob 18.00:
FMP - ZADAR

Ob 20.00:
CIBONA - PARTIZAN
BUDUĆNOST - HEMOFARM

Sobota ob 17.00:
UNION OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA
Igrajo na dve zmagi.

Ž. K.