Med letošnjimi okrepitvami, ki so razočarali, je tudi Vladimir Golubović. Foto: Reuters
Med letošnjimi okrepitvami, ki so razočarali, je tudi Vladimir Golubović. Foto: Reuters

Ne morejo skandirati Džikić car, Džikić mojster, če izgubljamo za 21.

Polom Olimpije proti Joventutu

Po polomu Uniona Olimpije v 6. krogu Evrolige proti Joventutu (65:86) je moral Džikić, ki je že skoraj eno leto trener Olimpije, na novinarski konferenci odgovarjati tudi na nekatera neprijetna vprašanja. Je slišal zahtevo gledalcev, da naj odide? "Zelo zgodaj smo bili v izgubljenem položaju. Ne morejo skandirati Džikić car, Džikić mojster, če izgubljamo za 21. Še sam sebi bi na tribuni žvižgal. Izdali smo navijače, saj zaradi njih igramo košarko."

Bo prišel izkušeni Cummings?
Poleg že nekaj časa aktualnega vprašanja o tem, ali je etično, da vztraja na trenerski klopi, so puščice letele tudi na izbor igralcev. Zakaj Ivica Jurkovič? "Prišel je namesto Miliča, v tem trenutku je to najboljša rešitev, ne more narediti čudežev. Danes nihče ni bil dober, a tudi nihče zelo slab." Klub še vedno išče novega branilca, vendar je nekaj težav. Po hodnikih krožijo ugibanja, da utegne Olimpijin dres obleči Vonteego Cummings.

Misli preusmeriti v Ligo NLB
Smiselno je vprašanje, če se sploh splača kupiti novega branilca, saj v Evropi pravih možnosti ni več. "Ne moremo pričakovati, da nas bosta vedno reševala Sarajlija in Zupan," odgovarja Džikić, ki se zaveda, da je preboj v 2. del Evrolige že neizpolnjen cilj: "Pozabiti je treba bolečo evropsko izkušnjo, to je res globoka rana, a zdaj moramo v soboto doma premagati Hemofarm."

Odlična obramba Joventuta
V taboru Joventuta so poudarjali sijajno obrambo. Trener Sito Alonso: "To je naša najpomembnejša zmaga v tej sezoni, potrebovali smo jo za preboj v Top 16. Igrali smo super obrambo." Podobno meni tudi Luka Bogdanović: "Iz tekme v tekmo igramo bolje. Ta zmaga je ključna, 35 minut smo igralo odlično obrambo."

T. O.

Ne morejo skandirati Džikić car, Džikić mojster, če izgubljamo za 21.

Polom Olimpije proti Joventutu