Marc Gasol ima morda celo prav, a je z izjavo zelo razburkal špansko javnost. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Marc Gasol ima morda celo prav, a je z izjavo zelo razburkal špansko javnost. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Sergio Scariolo
Italijanskemu strategu španska javnost vedno manj zaupa. Foto: MMC RTV SLO/A. B.

"Zelo težavno je, Pau je v zadnjem napadu na parketu, žogo pa ima v rokah mladenič, ki je na parket prišel kot zadnji... Potem se dogajajo takšne stvari" se je glasila uradna izjava košarkarja Memphisa za komercialno špansko televizijo. Da je bil zadnji napad tudi tako mišljen, je potrdil Sergio Scariolo: "Na parketu so imeli štiri velike može, naša prednost pa je bil prav Llull v igri ena na ena. Ne vem, ali je bil nad njim storjen prekršek ali ne."


Marc se je že opravičil

Za grobo izjavo se je Marc sicer že opravičil: "Če sem koga užalil, se opravičujem, to ni bil moj namen. Verjamem, da je bil nad Sergiom storjen prekršek, ki ga sodniki niso piskali, a to se dogaja, ko sodniki nekega igralca ne poznajo tako dobro kot drugega."

ACB: Španija plava, da bi umrla na obali
"Nekaj ni v redu" so po porazu zapisali na uradni strani najbolj prodajanega španskega časopisa Marce, medtem ko so bili pri ACB-ju še bolj udarni: "Španija plava, da bi umrla na obali." Možnosti Scariolove čete za odmeven rezultat na tem prvenstvu so namreč iz dneva v dan manjše, česar se zavedajo tudi tamkajšnji navijači in novinarji.

Španija je blestela na pripravljalnih tekmah, od zadnje v Vilni naprej (Litva je bila boljša z 94:72), pa barka ne pluje po tako mirnem morju, od vloge izrazitih favoritov pa so se že poslovili.

Iz Lodža