Košarkarji v Mariboru trenirajo z vso močjo. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Košarkarji v Mariboru trenirajo z vso močjo. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Saša Vujačič
Saša Vujačič je v zeleno-belem dresu odigral tri tekme, na katerih je dosegel sedem točk. Foto: GIGANTES
Košarka: Predzadnja etapa priprav v Mariboru

Po porazu z Veliko Britanijo se je o reprezentanci govorilo marsikaj. A govorice, da so se igralci sprli in celo stepli, niso resnične. "Če bi se zgodil pretep ali kakršen koli drugi fizični stik, bi Jure že zdavnaj ukrepal in pretepače poslal domov," je o dogajanju v državni vrsti, v kateri še vedno vlada dobro vzdušje, povedal Matej Avanzo. "Vzdušje sicer ni enako kot na začetku, saj niso vsi vsak dan dobre volje, je pa na zelo visoki ravni in mislim, da bo še boljše. Moramo pa si predvsem povrniti samozavest, spet moramo verjeli, da zmoremo. Imamo še dovolj časa."


Selektor spodbujal igralce, naj si povedo vse
Slovenski selektor je že pred dnevi dejal, da je reprezentante po zadnji tekmi seviljskega turnirja v garderobi spodbujal, da si povedo vse, kar jih muči. Žalitev ni bilo: "Jure je vsem dal besedo, saj vedno rad sliši mnenje igralcev. Ti namreč ne igrajo zase, temveč smo vsi skupaj ena ekipa. Vsi smo si izmenjali mnenja, nihče pa seveda ni skakal od veselja, ker smo izgubili. To je to, kar se je zgodilo tam," je dejal vodja članskih reprezentanc.

Vabljeni k branju klepeta s Primožem Brezcem.


Vujačič razumel Zdovčevo odločitev
Čeprav se bo moral Zdovc pred EP-jem v košarki za sodelovanje zahvaliti še dvema igralcema, pa je to že storil z Miho Zupanom, ki je kot rezerva pomagal na treningih namesto Matjaža Smodiša (ta se bo ekipi pridružil v četrtek, napovedi o njegovem nastopu pa so zelo optimistične) in Sašo Vujačičem (njegov telefon zvoni v prazno). Je Zdovc potegnil "potezo Milič"? Je bilo njuno slovo korektno? "Selektor in Saša Vujačič sta se srečala v ponedeljek dopoldne, igralec pa je več kot razumel zadevo, mu pa seveda ni bilo lahko. Nikomur, ki je "odpuščen", ne bi bilo. Po teh treh porazih v Sevilli je bilo treba nekaj spremeniti in Jure se je tako odločil. Gremo naprej, čaka nas evropsko prvenstvo," je še dejal Avanzo.

Košarka: Predzadnja etapa priprav v Mariboru