Kondicijske priprave so končane, teka zunaj dvorane ne bo več veliko, igre pet na pet ter postavljanja nove taktike pa vedno več. Foto: MMC RTV SLO
Kondicijske priprave so končane, teka zunaj dvorane ne bo več veliko, igre pet na pet ter postavljanja nove taktike pa vedno več. Foto: MMC RTV SLO
Tivoli je bil poln kot na tekmah Lige NLB, le da je bil tokrat na ogled postavljen le trening. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji imeli dan odprtih vrat

Na njem se je zbralo nekaj več kot 500 navdušencev, ki že komaj čakajo evropsko prvenstvo (še 28 dni). Ogledali so si lahko nove taktične zamisli ter igro pet na pet, obenem pa so se lahko z reprezentanti pomerili tudi v metanju trojk. "Zadnja dva tedna sta bila kondicijsko zelo težka, zdaj pa smo začeli postavljati taktiko in način obrambe. A vse je potrebno delati postopoma. Tudi v klubih zadnje malenkosti popravljamo na zadnjem treningu," je dejal Uroš Slokar, ki si še vedno išče novega delodajalca.


Prost dan izkoristili za morje
Reprezentanti so imeli skoraj dva dni prosto, kar so izkoristili za počitek, nekateri izmed njih pa so se odpravili tudi na morje. "Nekateri so odšli na morje, da bi si malce namočili noge in tako zmehčali mišice. Slana voda k temu veliko pripomore. Ni pa bilo veliko časa, saj se ne sme preveč počivati," je še dodal Slokar.

"Mnogo stvari je še potrebno obdelati"
Naslednja na spisku pripravljalnih tekem je reprezentanca Rusije, ki je pred dvema letoma v Španiji slavila naslov evropskega prvaka. Zagotovo gre za močnejšo ekipo od makedonske, obenem pa priložnost za Slovenijo, da poskusi z bolj izpiljeno taktiko. "Vsaka tekma nam da določene znake kaj popraviti in izboljšati. Mnogo stvari je še potrebno obdelati," je pokomentiral pomočnik selektorja Tomo Mahorič in dodal: "Vsakič bi radi nekaj več osvojili. Upam pa tudi, da bo publika zaradi dobre košarke prišla na svoj račun."

Prave tekme šele prihajajo
Tako navijači kot tudi strokovni štab upa, da bo na tekmah z Rusi (nedelja v Tivoliju, ponedeljek v Novem mestu) igra še boljša, kot je bila na srečanjih z Makedonci. "Makedonija igra drugačno košarko, vsak lahko zadane z zunanjih položajev, tako da proti njim ni bilo lahko igrati. A prave tekme šele prihajajo, za Rusi še Hrvati," je omenil Samo Udrih.

Nekaj utrinkov s sobotnega treninga odprtih vrat si lahko ogledate v fotogaleriji in videu.

Košarkarji imeli dan odprtih vrat