Beno Udrih se je znova poškodoval nekaj dni pred začetkom prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Beno Udrih se je znova poškodoval nekaj dni pred začetkom prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Jaka Klobučar
Namesto Udriha bo priložnost dobil Jaka Klobučar. Foto: MMC RTV SLO
Udrih spet ostal brez velikega tekmovanja

Branilcu Sacramento Kingsov je v tretji četrtini pripravljalne tekme proti Nemčiji pri padcu obrnilo koleno, zato je odšepal s parketa. Podrobnejši pregled je pokazal, da gre za nategnjeno stransko vez v levem kolenu, kar zahteva najmanj dvotedensko okrevanje. Novico je potrdil vodja članske reprezentance Matej Avanzo. Namesto Udriha bo na Poljsko odpotoval Jaka Klobučar.

Vogrin lahko naredi čudeže
"Očitno mi ni usojeno, da igram. Zadnja tri evropska prvenstva se je vedno nekaj zgodilo, šel sem le na Japonsko na svetovno prvenstvo. Kaj se je zgodilo? V obrambi sem stekel proti črti za avt, ko mi je zunanja noga spodrsnila, notranjo pa mi je potegnilo navznoter. Nategnil sem si stransko vez v kolenu in bom moral počivati od dva do štiri tedne. Mogoče je tudi, da bo že v enem tednu koleno dobro. Sašo Vogrin me bo pregledal, zaupam mu, še vedno me je pozdravil," je povedal Udrih.

Povsem isti položaj že pred štirimi leti
Udrih je imel podobno smolo teden dni pred začetkom evropskega prvenstva leta 2005 v Srbiji, ko je na pripravljalni tekmi z Madžarsko padel med oglaševalske table in si prav tako poškodoval koleno. Takrat je nadaljeval igro, artroskopija pa je nato pokazala, da gre za poškodbo kolenskih vezi in meniskusa, zaradi česar je moral izpustiti prvenstvo.

Zdaj upanje, da bo nared vsaj Smodiš
Odveč je poudarjati, da je bil Udrih eden glavnih adutov selektorja Jureta Zdovca. Slovenska reprezentanca s poškodbami res nima sreče. Zaradi težav s hrbtom je na evropskem prvenstvu še naprej močno vprašljiv nastop kapetana Matjaža Smodiša, ki je zadnjo tekmo odigral pred slabim mesecem.

Udrih spet ostal brez velikega tekmovanja