Saša Vujačič (na sliki ob Benu Udrihu) ne bo potoval na evropsko prvenstvo, je pa poskrbel, da so ljubitelji košarke to poletje zelo budno spremljali priprave naše reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Saša Vujačič (na sliki ob Benu Udrihu) ne bo potoval na evropsko prvenstvo, je pa poskrbel, da so ljubitelji košarke to poletje zelo budno spremljali priprave naše reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Erazem Lorbek in Marc Gasol
Slovenija je v Sevilli izgubila vse tri tekme, redka svetla točka je bil le Erazem Lorbek. Foto: EPA
Derek Fisher, Saša Vujačič
Saša Vujačič je v dresu slovenske reprezentance dosegel 7 točk, vse na turnirju v Sevilli. Foto: EPA
Zdovc prečrtal Vujačiča

Vujačič, ki je letos z LA Lakersi osvojil šampionski prstan, se ni mogel pravočasno prilagoditi evropski košarki, pri tem ga je ovirala tudi poškodba kolena. Reprezentanca z njim ni dobila dodatne kakovosti, kar se je pokazalo tudi na turnirju v Sevilli, kjer so Slovenci izgubili vse tri tekme. Jasno je, da bi Vujačič potreboval več časa za uigravanje, tega pa selektor Zdovc nima več veliko. Poraz z Veliko Britanijo je tudi terjal nekatere ukrepe, da moštvo spet najde svoj mir.

Drugič, zadnjič in nikoli več?
Po tej odločitvi se seveda postavlja vprašanje, ali bo Vujačič še kdaj pripravljen priti v slovensko reprezentanco, iz katere so ga enkrat že odslovili, a takrat seveda ni bil v Ligi NBA. Kot je znano, je prejšnja vabila vztrajno zavračal in se ni odzival na klice iz Slovenije. Letos je v ZDA odpotovala slovenska delegacija z vodjo članske reprezentance Matejem Avanzom. Branilca so pregovorili, pridružil se je pripravam in glasno napovedoval, da ga na Poljskem zanima le zlata medalja. Med ljubitelji košarke je završalo, nekateri so bili prepričani, da je manjkal le še ta člen do šampionske zasedbe ...

Se strinjate z odločitvijo Jureta Zdovca, da na EP v košarki ne potuje Saša Vujačič?

Sodelujte v anketi na MMC-jevi strani!

Preberite še odziv Marka Miliča in Teomana Alibegoviča.


Smodiš se počuti veliko bolje
Da na evropsko prvenstvo ne bo potoval Miha Zupan, je povsem pričakovano, saj je bil le začasna menjava za Matjaža Smodiša. Kapetan se bo v četrtek priključil treningom reprezentance. Zaradi poškodbe hrbta je manjkal na prijateljskih tekmah proti Hrvaški in na turnirju v Sevilli. Igralec CSKA-ja, ki je bil v MMC-jevi klepetalnici v četrtek še precej pesimističen ("Možnosti za moj nastop na EP-ju so 50:50"), je zadnji teden vadil v Ljubljani po posebnem programu in že začel obremenjevati hrbet. "Počuti se veliko bolje," je povedal Avanzo.

Vabljeni k branju bloga Slavka Jeriča: Zdovc ponovil potezo Milič

Zdovc: "Saši zmanjkalo časa za kakovostno prilagoditev"
"Tako Saša Vujačič kot vodstvo reprezentance smo naredili vse, da bi se Saša po poškodbi enakovredno priključil ekipi in zaigral na pvenstvu. Žal je ves trud preprečila njegova poškodba, zaradi katere sem presodil, da bi Sašu zmanjkalo časa za kakovostno prilagoditev na naš način igranja. Ob tem bi se mu zahvalil za ves trud, ki ga ni bilo malo, želim pa mu, da čim prej okreva in se po dobri klubski sezoni morda prihodnje leto spet preizkusi v izbrani vrsti. Hkrati ne bi pozabil niti na Miho Zupana, ki se je odzval mojemu vabilu v reprezentanco in nam pomagal," je dejal Jure Zdovc, ki bo moral do začetka prvenstva črtati še dve imeni.

Zdovc prečrtal Vujačiča