Slovenija je pripravljalni turnir v Sevilli končala s še tretjim porazom. Boljša je bila Velika Britanija. Slovenija je za tri metala le 6/28. Foto: EPA
Slovenija je pripravljalni turnir v Sevilli končala s še tretjim porazom. Boljša je bila Velika Britanija. Slovenija je za tri metala le 6/28. Foto: EPA
Sašo Filipovski
Sašo Filipovski verjame, da bo Slovenija do septembrskega evropskega prvenstva našla pravo igro. Foto: EPA
Britanci poskrbeli za hladno prho

Poraz slovenske reprezentance je za MMC pokomentiral tudi Zmago Sagadin, ki meni, da neuspeh ni sramoten: "To ni nobena tragedija. Velika Britanija ni eksotična reprezentanca, saj za njo igrajo dobri košarkarji, ki jih je zveza naturalizirala. Tudi sam bi imel v klubu 6 ali 7 Britancev. Bolje je, da smo izgubili in, da smo ob pravem času dobili po ušesih. Tako bi se naši reprezentantje morali kaj naučili iz tega poraza. Na EP-ju se tak poraz verjetno ne bo zgodil, Slovenija pa se bo dobro kosala tudi s Srbijo in Španijo."

MMC-jevi uporabniki obupovali
Po šokantnem porazu slovenske košarkarske reprezentance proti Veliki Britaniji (63:56) ste MMC-jevi uporabniki obupovali. "Joj katastrofa, še iz skupine se ne bomo prebili s tako igro", "Več kot polovica priprav je mimo, naši pa ne znajo organizirati enega napada", "Moje upanje na medaljo je izginilo", je le nekaj kritičnih zapisov. Očitkov na račun posameznih igralcev in zlasti selektorja Jureta Zdovca ni manjkalo. Kako pa poraz vidita uspešen trener Sašo Filipovski in nekdanji ostrostrelec Uniona Olimpije Dušan Hauptman?

Vujačič potrebuje čas
"Mislim, da alarm ni potreben. Ta tekma je bila dobrodošla, saj ne šteje nič in bi bilo neumno sklepati kar koli. Navijači so preveč kritični, preveč negativni. Tudi če vse pripravljalne tekme izgubiš, še ne pomeni, da bo tako tudi na prvenstvu. Slovenija ima še štiri tekme, na katerih se bo uigravala. Strokovni štab je močan, Jure Zdovc ima odlične pomočnike. Prav je, da Zdovc preizkuša veliko igralcev in veliko rotira. Met bo prišel, forma se bo dvignila. Sašo Vujačič potrebuje čas, da se prilagodi na evropsko košarko, ki je drugačna kot v NBA-ju," je za MMC povedal Filipovski.

Hauptman od Slovencev veliko pričakuje
Nekoliko bolj kritičen je bil Dušan Hauptman: "Negativno sem presenečen, tega res nisem pričakoval. Mislim, da si ne bi smeli privoščiti, da izgubimo z 'outsiderjem' v evropski košarki. Z ugledom slovenske reprezentance se ne gre igrati! Toda ker je bila to le prijateljska tekma, poraz ni usoden. Streznitev je pravzaprav prišla v pravem trenutku. Ekipa mora s trenerjem vred pogledati vase, časa je še dovolj. Trdim, da ta generacija mora osvojiti medaljo, sam zato od prvenstva veliko pričakujem!"

Bunker zdržal poskuse za tri točke
Filipovski je pokomentiral še petkovo igro, ki po njegovem v zadnji četrtini ni bila gledljiva: "Britanci so v zadnjih 10 minutah skoraj vsak napad metali proste mete. Sodniški kriterij je bil nenavaden, saj so sodniki ob vsakem slovenskem dotiku piskali. V obrambi so Britanci igrali bunker, mi metali za tri in nič zadeli. Če bi stekel met, bi bilo 20 točk za nas! Razbili bi consko obrambo, s katero so nasprotniki igrali večji del tekme in z menjavanjem posamične in conske obrambe onemogočali Slovence."

Britanci poskrbeli za hladno prho