Jure Zdovc poudarja, da se vztrajnost obrestuje. Foto: MMC RTV SLO
Jure Zdovc poudarja, da se vztrajnost obrestuje. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar se je tudi tokrat izkazal s svojo raznovrstnostjo. Dosegel je 7 točk, 6 skokov in 3 podaje. Foto: EPA
Novinarska konferenca po tekmi Velika Britanija - Slovenija

"Želel bi se zahvaliti mojim igralcem za njihov trud, saj vemo, kako težka je bila ta tekma za nas. Imeli smo kar nekaj težav z njihovimi visokimi igralci, ki so dobili veliko žog na ugodnih pozicijah, mi smo zamujali pri obrambnih pasteh, poleg tega pa smo imeli težave tudi z osebnimi napakami," je dejal Jure Zdovc, ki je pri tem mislil predvsem na tri osebne napake Erazma Lorbka že v 2. četrtini.

Preveč individualnosti v 2. četrtini
V tem delu igre so se namreč začele težave, Britanci pa so z dobro igro in preveliko slovensko individualnostjo izid dvakrat izenačili: "Tekmo smo začeli odlično, čim smo naredili razliko, pa smo začeli igrati individualno. Res je tudi, da ja takrat pri njih zaigral Mensah-Bonsu, ki je v igro prinesel novo energijo, nekajkrat zadel ob osebni napaki, mi pa zanj nismo našli rešitve. Drugi polčas je bil boljši, obramba je bila boljša, pa tudi Mensah-Bonsu ni bil več pravi. Potrebno je biti vztrajen, igrati in verjeti v to, kar delaš. Na koncu se to obrestuje."

Uvodna tekma vedno težka
Da je prva tekma na turnirju najtežja, sta potrdila tako Jaka Lakovič (11 točk, met za tri 3/6, prosti meti 2/2) in Boštjan Nachbar (7 točk, za dve 2/2, za tri 1/3). "Tako tekmo smo tudi pričakovali, saj so Britanci zelo močen nasprotnik, predvsem pod košem. Pravzaprav ne poznam uvodne tekme, ki bi bila lahka. Vedno je malo pritiska in čakanja, da se ti odpre," je dejal Dravograjčan, ki je bil tudi tokrat vsestranski. Vpisal je namreč tudi 6 skokov in 3 podaje.

"Moja vloga v tej ekipi ni drugačna od tiste v drugih sredinah. Vedno poskušam zapolniti luknje, ki jih trener vidi, pa ni važno ali gre tu za skoke, podaje , prodore ali odprtih metov. Poskušam biti čimbolj raznolik, to je bila vedno moja značilnost."

VB lahko igra na katerem koli nivoju
Svoje priložnosti so imeli tudi igralci v belih dresih, ki se zavedajo, da so bili blizu do zadnje četrtine, ko je Slovenija začela zadevati, varovanci Chrisa Fincha pa so izgubili ritem. Vsaj tako meni Nate Reinking, ki je dosegel le pet točk, medtem ko je ameriški trener povedal: "Za nas je zelo pomembno to, da se držimo tistega kar delamo. Tokrat smo dobro igrali 35 minut, proti Špancem pa bomo morali, če želimo imeti priložnosti za zmago, to početi vseh 40. Naša ekipa je dokazala, da lahko igra na katerem koli nivoju."

Iz Varšave,

Novinarska konferenca po tekmi Velika Britanija - Slovenija