Boštjan Nachbar v dolgem zapisu spet razkriva marsikatero zanimivost. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Nachbar v dolgem zapisu spet razkriva marsikatero zanimivost. Foto: MMC RTV SLO
Sani Bečirovič
Sani Bečirovič je bil že v mladosti velik šaljivec. Foto: EPA

28-letni košarkar se je ob tragediji letala Air Francea spomnil dveh neprijetnih izkušenj, ko je v Ligi NBA redno potoval s tem prevoznim sredstvom.

Pol ure groze
"Treslo nas je vseh 30 minut, in če ne bi bili privezani, bi nas verjetno metalo po zraku. Takšnih sunkov in nenadnih višinskih preskokov v letalu do takrat še nisem doživel, in upam, da jih ne bom nikoli več. Leteli smo ravno skozi goste črne oblake. Vse je zajel strah. Nekateri so se drli, drugi molili, tretji pa so se histerično smejali. Jaz sem se samo držal svojega sedeža in se zelo potil," je o letu Houston-San Antonio zapisal Boki.

Bečirovič se je predstavil za Angleža
V dolgem in izčrpnem blogu je Nachbar napisal veliko tudi o svojih začetkih in košarkarskih kampih. Zanimiva izkušnja je tudi srečanje s Sanijem Bečirovičem. "Ker sem bil radoveden otrok, me je zanimalo, zakaj mu je ime “Sunny”. Vsaj tako sem mislil, da mu je ime. Nagajivi Sani pa mi je odvrnil, da prihaja iz Anglije in da je tu na obisku. To se mi je zdelo zelo kul!!! Spoznal sem Angleža! Uau! Par dni je bil on moj najljubši igralec na kampu in ko sem končno izvedel, da prihaja iz Slovenske Bistrice, in ne iz Londona, sem bil kar malce razočaran. Lepo me je potegnil za nos, haha," se srečanja spominja Nachbar.

S. J.